Netanyahu čestitao Trumpu na ponovnom uvođenju sankcija Iranu

wikimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ocijenio je povijesnom inicijativu američkog predsjednika Donalda Trumpa da ponovo uvede sve sankcije Iranu, najvećem izraelskom neprijatelju, koje su bile ukinute nakon potpisivanja nuklearnog sporazuma 2015.

“Hvala predsjedniku Trumpu na toj povijesnoj inicijativi. Sankcije stvarno stižu”, naveo je Netanyahu u priopćenju svog ureda.

“Godinama pozivam na ponovno uvođenje punih sankcija iranskom ubojitom režimu koji prijeti cijelom svijetu”, kazao je izraelski premijer.

“Učinak početnih sankcija koje je odredio Washington se već osjećaju, rijal je u padu, iransko gospodarstvo slabi i rezultati su očiti”, dodao je on.

Šest mjeseci nakon izlaska iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog 2015. Sjedinjene Države su potvrdile u petak da će u ponedjeljak ponovo uvesti najoštrije sankcije Teheranu.



Zauzevši neprijateljsku politiku prema Iranu nakon što je stupio na vlast, Trump je u kolovozu već odredio prvi niz gospodarskih sankcija Teheranu.

Europska unija, Francuska, Velika Britanija i Njemačka, potpisnice sporazuma iz 2015. kojim se trebalo onemogućiti iranske vlasti da izrade atomsku bombu, navele su da žale zbog američke odluke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI