Neriješeni misterij: Gdje je nestao Hasanbegović?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tri dana bila su u znaku posjete Aleksandra Vučića Hrvatskoj, ako računamo i kada je usred Zagreba, točnije u muzeju Mimara, obilježen Dan državnosti i vojske Srbije. U svom dvodnevnom posjetu srbijanski je predsjednik svašta izgovorio u glavnom gradu, a i u obilasku srpske manjine u Vrginmostu.

Hrvatska se javnost naslušala svega i svačega, od presice na Pantovčaku, presice u Vrginmostu do mitinga u Lisinskom. Da ne zaboravimo da je prosvjednicima bilo zabranjeno mirno okupljanje na Trgu svetog Marka, a kasnije ih je i predsjednica uvrijedila, ma koliko se ona sad pokušala opravdati da nije tako mislila.

Na Vučićev dolazak i na njegov nastup i riječi reagirali su branitelji, udovice, čak i Davor Bernardić i Bojan Glavašević, ali dvoje političara je netragom nestalo, a inače na nacionalnim temama „iskaču iz paštete“. Pogađate li o kojem je dvojcu riječ? Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih.

Hasanbegović, koji je za samopromociju svojedobno uzurpirao medijski prostor temom o pločama s nazivom trga skoro četrdeset godina mrtvog Tita, prešutio je živog bivšeg (sadašnjeg?) četnika usred Zagreba.

Možda bi štogod on i rekao da je u tijeku kakva kampanja za izbore u kojoj treba ”pokupiti” političke bodove. Ali, s obzirom da nema nikakve kampanje, nema ni interesa.



Kako to da se Hasanbegović nije oglasio povodm Vučićevog performansa u Republici Hrvatskoj, kojeg mu je iz nikome poznatih razloga omogućila Kolinda Grabar Kitarović?

Kako to da on, kao navodni tvrdi hrvatski nacionalist, nije reagirao na činjenicu da se Vučić nije očitovao o svojoj ulozi u velikosrpskoj agresiji? Posebno na svoj govor u Glini u ožujku 1995.

Kako to da ga ”najhrvatskiji” od svih Hrvata nije javno pitao što sada misli o svom zazivanju velike Srbije? Ako sada Hasanbegović nije ragirao i prozvao Vučića zbog zagovaranja velikosrpske ideje, kada će onda?

Nije svoje djelovanje valjda ograničio samo na promjene naziva trgova i ulica?

Također nije reagirao ni kada je Izetbegović kod Stankovića rekao kako treći entitet u BiH nije moguć bez rata i konflikta, što je nevjerojatna prijetnja.

Da nije bolestan, on i kolegica mu Esih? Možda su na skijanju? Proučavaju nove teorije i stare komunističke zločine? Pripremaju se za obljetnicu Bleiburga, dok Vučić mrtvo-hladno nasred Pantovčaka spominje navodne ustaše koje mu se stalno priviđaju?

Toliko o domoljublju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI