Ne cvate cvijeće u Tolušićevom životu: Ministar je imao svadbu na istarskom najskupljem imanju

0
653
screenshot

U zadnje vrijeme ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću ne cvate cvijeće u životu. Naime, zadesila ga je sudbina otkrivanja javnosti afera koje do sada nije uspio objasniti. Nakon što je otkriveno da je u njegovoj imovinskoj kartici piše kako je njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, mediji su došli do pravih podataka iz katastra koji pak govore da je njezina veličina 330 kvadrata.

Nakon toga je pak otkriveno kako je muljano i oko zemljišta na moru. Jedno je vrijeme u imovinskoj kartici ministra, livada od 446 metara kvadratnih u Privlaci kod Zadra, udaljena 300 metara od mora, bila prijavljena kao zemljište u vrijednosti od 115 tisuća kuna. Ministar je potom tvrdio  ju je prodao za 450 tisuća kuna, ali je opet ostalo nejasno zašto je vrijednost parcele prijavljena na samo 115.000 kuna,

Loading...

A vjerovali vi ili ne, javnost ovih dana ponovno čita zanimljivosti oko Tolušićevih nekretnina. Vlasnik  obrta koji je Tolušiću prodao zemljište za kuću s roštiljem u Virovitici, naime, od ministra je  pak kupio njegov stan. A riječ je o poduzetniku koji je ugovorio niz unosnih poslova s Gradom i Županijom dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan.

No, kraja aferama tu nema. Telegram donosi kako je Tolušić 2017. godine svadbeno slavlje održao na skupom imanju u Istri, istom onom na kojem su slavlje održali Maja Šuput i Vedran Ćorluka.

Početkom lipnja 2017. godine HDZ-ov ministar je po drugi puta zaplovio bračnim vodama. No, cijene koje se spominju za imanje na kojem je vjenčanje održano svakako potiču javnost da postavi pitanja o imovinskom statusu i primanjima ministra Tolušića.

I pogađate dobro, cijena o najmu imanja gdje je ministar imao svadbenu proslavu veoma je visoka, a konkretnog odgovora od ministra kako je to financirao javnost nije dobila. Naime, nedaleko od Bala u Istri održana je svadba ministra Tolušića u Stanciji Meneghetti. Imanju gdje se prošlog vikenda vjenčala  pjevačica Maja Šuput, a prošlog ljeta tamo su se vjenčali Vedran Ćorluka i Franka Batelić.

Spomenimo i kako prema javnom cjeniku navedenog imanja stoji kako cijena jedne sobe (op.a. prve subote u lipnju, što je jednako datumu kada se ženio ministar)  stoji između 4476 i 15.138 kuna.  Telegram je iz nekoliko neovisnih izvora dobio informaciju kako se samo najam lokacije za vjenčanje kreće od 10.000 eura na dan. I to je iznos bez troškova svečane večere, glazbe i ostalih dodataka..

Što će o svemu kazati ministar, ostaje za vidjeti.