Ne cvate cvijeće u Tolušićevom životu: Ministar je imao svadbu na istarskom najskupljem imanju

screenshot

U zadnje vrijeme ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću ne cvate cvijeće u životu. Naime, zadesila ga je sudbina otkrivanja javnosti afera koje do sada nije uspio objasniti. Nakon što je otkriveno da je u njegovoj imovinskoj kartici piše kako je njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, mediji su došli do pravih podataka iz katastra koji pak govore da je njezina veličina 330 kvadrata.

Nakon toga je pak otkriveno kako je muljano i oko zemljišta na moru. Jedno je vrijeme u imovinskoj kartici ministra, livada od 446 metara kvadratnih u Privlaci kod Zadra, udaljena 300 metara od mora, bila prijavljena kao zemljište u vrijednosti od 115 tisuća kuna. Ministar je potom tvrdio  ju je prodao za 450 tisuća kuna, ali je opet ostalo nejasno zašto je vrijednost parcele prijavljena na samo 115.000 kuna,

A vjerovali vi ili ne, javnost ovih dana ponovno čita zanimljivosti oko Tolušićevih nekretnina. Vlasnik  obrta koji je Tolušiću prodao zemljište za kuću s roštiljem u Virovitici, naime, od ministra je  pak kupio njegov stan. A riječ je o poduzetniku koji je ugovorio niz unosnih poslova s Gradom i Županijom dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan.

No, kraja aferama tu nema. Telegram donosi kako je Tolušić 2017. godine svadbeno slavlje održao na skupom imanju u Istri, istom onom na kojem su slavlje održali Maja Šuput i Vedran Ćorluka.

Početkom lipnja 2017. godine HDZ-ov ministar je po drugi puta zaplovio bračnim vodama. No, cijene koje se spominju za imanje na kojem je vjenčanje održano svakako potiču javnost da postavi pitanja o imovinskom statusu i primanjima ministra Tolušića.



I pogađate dobro, cijena o najmu imanja gdje je ministar imao svadbenu proslavu veoma je visoka, a konkretnog odgovora od ministra kako je to financirao javnost nije dobila. Naime, nedaleko od Bala u Istri održana je svadba ministra Tolušića u Stanciji Meneghetti. Imanju gdje se prošlog vikenda vjenčala  pjevačica Maja Šuput, a prošlog ljeta tamo su se vjenčali Vedran Ćorluka i Franka Batelić.

Spomenimo i kako prema javnom cjeniku navedenog imanja stoji kako cijena jedne sobe (op.a. prve subote u lipnju, što je jednako datumu kada se ženio ministar)  stoji između 4476 i 15.138 kuna.  Telegram je iz nekoliko neovisnih izvora dobio informaciju kako se samo najam lokacije za vjenčanje kreće od 10.000 eura na dan. I to je iznos bez troškova svečane večere, glazbe i ostalih dodataka..

Što će o svemu kazati ministar, ostaje za vidjeti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI