NATO: Krstičević je objavio kartu koja “nikad nije smjela biti puštena u javnost”

screenshot

Krstičević to oštro demantira te je kazao da je Hrvatska objavila sve što je bilo potrebno.

Nakon što je jučer u Ministarstvu obrane ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu u Afganistanu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tijekom koje je pokazao i kartu lokacije napada iz NATO-a stigla je zamolba da se ista ukloni. Glasnogovornica NATO-ove misije Resolute Support u Afganistanu kontaktirala je N1 nakon što je MORH na konferenciji za novinare objavio klasificiranu informaciju, koja je, potom, objavljena u svim medijima. Podsjetimo to je karta koja je pokazivala rutu kretanja napadnutog automobila u kojem su stradali hrvatski vojnici. Iz NATO-a su poručili da se karta nije smjela objaviti jer se radi o sigurnosnoj ugrozi i objavi klasificiranih podataka.

“Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smjela biti puštena u javnost”, rekla je Richardson, dodavši da javna objava fotografije “ugrožava sigurnost koalicijskih snaga u Kabulu”.

Međutim ministar Krstičević to oštro demantira te je kazao da je Hrvatska objavila sve što je bilo potrebno.

Sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o sigurnosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informirani, da hrvatska javnost bude informirana. Glavni zapovjednik NATO-a u toj operaciji izražava potporu Hrvatskoj i Hrvatskoj vojsci”. kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI