“Narod odlučuje” tvrde da su dosad prikupili 205 tisuća potpisa

Koordinator Građanske inicijative “Narod odlučuje” Zvonimir Troskot, koja je pokrenula prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava, izvijestio je u utorak da su, unatoč opstrukcijama, do nedjelje prikupili 205.000 potpisa, da skupljaju 25.000 potpisa dnevno te vjeruju da će do kraja tjedna imati dovoljan broj.

Prozvali Bandića, Obersnela i Vrkića

Ustvrdio je da je inicijativa pogodila u neuralgični živac lažne hrvatske politike. Imenovao je pritom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (BM 365 – stranka rada i solidarnosti), riječkog Vojka Obersnela (SDP) i osječkog Ivicu Vrkića (HDZ i partneri) te zaključio “da su se hrvatski političari odijelili od hrvatskih građana”.

Svjedočimo da se od prvih dana opstruira njihovo građansko pravo po pitanju referenduma, a i vidljivo je da se hrvatski političari boje građana, dodao je.

Želimo im poručiti da građani RH mogu i žele birati one koji će ih zastupati u Hrvatskom saboru, naglasio je te ih pozvao da podrže ovu inicijativu.



“Unatoč svim lažima, manipulacijama i opstrukcijama, zaključno s nedjeljom, 20. svibnja, prikupili smo 205 tisuća potpisa, prikupljamo oko 25 tisuća dnevno i prema našim procjenama, danas ćemo imati oko 250 tisuća potpisa”, izvijestio je.

Iznio je i niz kritika na račun saborskih zastupnika iz redova manjina kazavši da neki već 26 godina sjede u saboru bez rezultata i postignuća za svoje manjine i pritom, kako je ocijenio, besramno trguju.

Naglasio je i kako 80 posto pripadnika nacionalnih manjina glasa na izborima za opće liste i odbio kritike da bi njihov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva diskriminirao manjine te da su se oko toga konzultirali s ustavnim stručnjacima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI