Nakon napada na Zvezdine igrače u Splitu: Evo što je poručio Martin Pauk

Facebook

Splitski gradski vijećnik Martin Pauk prokomentirao je naoad na srpske vaterpoliste. Svoje mišljenje je objedinio u obliku statusa na Facebooku u kojem za fizički obračun okrivljuje – žrtve.

U objavi koju je naslovio ‘DAJ DVE KOMBINOVANE ZA USTAŠE U ĆOŠKU – poučna priča’, a koju je, nakon što se počela širiti mrežama i medijima, uklonio, Pauk je vaterpoliste optužio da su izazivali.

U nastavku u cijelosti prenosimo njegov skandalozni status.

“U svjetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, dijelim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu.

Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je s momčadi otišao na gostovanje u Beograd.



Budući da su stigli ujutro imali su cijeli dan za razgledavanje grada i ručak prije večernje utakmice.

Naši vaterpolisti bili su svjesni situacije i učinili sve da izbjegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenirke su klupskim grbom, obukli se u civilnu odjeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom.

Nakon razgledavanja stiglo je vrijeme ručka te su otišli u pizzeriju, nastojeći držati “low profile” i uklopiti se u okolinu.

Bili su pristojni do te mjere da su se prilagodili domaćinu te su se prije samog ulaska u pizzeriji dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbu – naručiti će na srpskom jeziku, i to dvije miješane pizze i četiri piva. Nisu htjeli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebao puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem.

Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolist je samo kratko rekao: “Dve mešane pizze i četiri piva”.

Konobar ga posluša, nasmije se i vikne pizza-majstoru “Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku”.

Naši vaterpolisti su problijedjeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku – uspio shvatiti da su Hrvati.

Kad se konobar vratio, donio je pizze i četiri piva. Najstariji vaterpolist mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspio prokužiti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom.

Konobar razvuče osmijeh od uha do uha, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže miješana, nego kombinovana pizza.

Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti – da kuća časti pićem.

Jeste li iz ove kratke priče uspjeli shvatiti pouku? Jeste li primjetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odjeću bez ikakvih navijačkih obilježja te uz to još narudžbu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom “vidi nas koliki smo, ne može nam nitko ništa”?

E pa “delije” drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negdje kod fontane stali, napravili selfie i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali u centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam nitko nije ništa mogao jer ste “moćni”, “ogromni”, “snažni”.

Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

*P.S. Fizičko nasilje je za osudu. Provociranje također,” napisao je Pauk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI