MUP NE PRESTAJE UDARATI NA HOS-OVCE: Zaradili prekršaj zbog istaknute zastave s pozdravom ‘za dom spremni’

0
329
Ivo Cagalj/PIXSELL

“Maraton lađa” amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa na rijeci Neretvi, od Metkovića do Ploča na natjecateljskoj stazi dugoj 22,5 kilometara.

Gusari iz Komina pobjednici su neretvanskog Maratona lađa, 20. jubilarnog po redu, koji je održan u subotu na relaciji Metković – Ploče, drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici posada Argo iz Bjelovara, dok je treće mjesto osvojila posada Stablina.

Nakratko su pomutnju uveli splitski  HOS-ovci i njihovi prijatelji iz Dalmacije koji su zaplovili Neretvom s lađom na kojoj su istaknuli svoju ratnu zastavu, prateći tako natjecanje. Policija je intervenirala te su prekršajno sankcionirali šefa Splitsko-dalmatinskog HSP-a Ivicu Vladavu Đovanija zbog “kršenja javnog reda i mira”. Po tko zna koji put, policija je reagirala na službenu zastavu HOS-a i pozdrav koji je na njoj istaknut – “Za dom spremni.

Loading...

“Maraton lađa” amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa na rijeci Neretvi, od Metkovića do Ploča na natjecateljskoj stazi dugoj 22,5 kilometara.

Ovogodišnjoj utrci prisustvovao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Program je započeo u Metkoviću svečanim mimohodom pred postrojenim lađarskim udrugama, nakon čega su dužnosnici, među kojima i predsjednik Sabora uputili prigodne riječi.

Program se nastavio druženjem s građanima. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, natjecanje je u Metkoviću započelo u 17 sati nakon što je početak označen plotunom kuburaške skupine.

Lađarske ekipe, a bilo je ih je 30 s ukupno 300 veslača stizale su na cilj u Ploče od 19,15 do 20 sati.