Most: Milinovićeva vlast ima gore učinke od svih okupatora koji su bili na Plitvicama

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Postoji devastacija Plitvičkih jezera i moguće je da izgubimo taj biser", rekao je Božo Petrov

Predsjednik Mosta Božo Petrov, saborski zastupnik Miro Bulj, saborski zastupnik i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović te saborska zastupnica Ines Strenja Linić održali su konferenciju za medije u hotelu Jezero na temu aktualnih događanja vezanih uz NP Plitvička jezera.

Podsjetimo, na čelo NP Plitvice ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić imenovao je Tomislava Kovačevića, što je diglo buru u ličkom HDZ-u i dovelo do, između ostaloga, ostavke Darka Milinovića na mjestu predsjednika tog ogranka. 

“Postoji devastacija Plitvičkih jezera i moguće je da izgubimo taj biser”, rekao je Božo Petrov na početku konferencije za medije.

Riječ je uzeo Slaven Dobrović.

“Padaju zadnje maske katastrofalnog upravljanja u Lici. Takvu je praksu lako pronaći u cijeloj Hrvatskoj. Jedino se radi o brizi, o gospodarenju, ovdje se radi o 280 milijuna godišnje iz NP Plitvice, koje svi žele imati pod svojom kontrolom. Nije se mogla pripremiti zabrinutost za određene vrijednosti koje ovdje definitivno postoje. Nije se moglo čuti kako je isušeno sedam jezera da bi se, eto, osigurala staza, što je tumačeno od tih lokalnih stručnjaka, koje se štiti. Nije se moglo čuti da se ulaže u infrastrukturu, u hotele koji su oronuli, niti zabrinutost oko enormne izgrađenosti u Plitvica selu. Riječ je o objektima koji ne udovoljavaju niti minimalnim komunalnim uvjetima”, rekao je Dobrović. 



Posla je puno, dodao je Dobrović, “a radi se na zaštiti lokalnih interesa”. 

Spomenuo je i branitelje s Plitvica i podsjetio kako su oni ljetos prosvjedovali zbog ugroze Plitvica.

“Stanje je doista duboko ugroženo i potrebno je djelovati. Na otkriće cijevi kojima se fekalije ispuštaju u vode nismo čuli rezultate inspekcije”.

Riječ je dao Vladi Mariću, sudioniku ‘Krvavog Uskrsa’ iz ATJ Lučko.

“Mi smo ’91. bili ovdje, kada smo spasili Plitvice od agresije, imamo veliku emociju i osobno. Bio sam u blizini Josipa Jovića u posljednjim trenucima života. Redovno dolazim na obljetnice. Nisu Plitvice samo dragulj i biser svijeta, mi smo dužni, imamo vremena i budno pratimo i želimo sudjelovati u sprječavanju devastacije”, rekao je Marić. 

“Krajnje je vrijeme da zbijemo sve redove i spasimo Plitvice”, dodao je Marić. 

Potom se obratila Ines Strenja Linić

“Jasna je poruka koju vam ovdje šaljemo uz branitelje. Most je uvijek tamo gdje treba braniti nacionalne interese, a danas su to Plitvice. Ne bojte se, Most će se boriti za vaše pravo. Dosta je vladavina onih kojima je jedino bilo bitno podobne i poslušne staviti na čelno mjesto. Novi ravnatelj je isto iz HDZ-a pa su očito neki drugi interesi u pitanju”, rekla je Strenja Linić. 

Prisutne je pozdravio i Miro Bulj

“Činjenica je da faraonski sustav upravljanja kojega je uspostavio Milinović u Lici, uz potporu vrha, ovo je samo rasprava čije će Plitvice biti bankomat. Apartmanizacija šteti lokalnom stanovništvu, to su privatni interesi. Neće se razvijati domaći OPG-ovi, neće se razvijati seoski turizam… Vlast Milinovića ima gore učinke od svih okupatora koji su bili na ovim područjima. Pozivam sve civilne udruge, branitelje, da svi zajedno spriječimo devastaciju simbola obrane Republike Hrvatske, a to su Plitvice. Milinoviću i Plenkoviću, ne bute ovnovi u brvnu, jer vam to narod neće dozvoliti”, rekao je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI