Most će biti suzdržan u glasovanju o novome glavnom državnom odvjetniku

screenshot

Živi zid će biti protiv, a svi ostali, čini se, za...

Klub zastupnika Mosta odlučio je na sastanku u utorak navečer da će biti suzdržani oko Vladina prijedloga da se za dužnost glavnoga državnog odvjetnika predloži Dražen Jelenić te da ta stranka neće prihvatiti izvješća o radu Državnog odvjetništva (DORH) i Dinka Cvitana, priopćeno je iz te stranke.

Nakon rasprave zaključeno je da je DORH za mandata Dinka Cvitana u osnovi nastavio smjerom koji je zacrtao njegov prethodnik Mladen Bajić. Posebno su istaknuti pokušaji politizacije rada DORH-a što je naročito bilo vidljivo u aferi Saucha i pronevjere novca u Vladi kada je Cvitan sudjelovao u zajedničkoj konferenciji za medije s predsjednikom Vlade RH”, izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Osim toga, tu je i slučaj ceremonijalne dodjele posebnih financijskih sredstava za istragu u slučaju Agrokor. Tijekom Cvitanova mandata ostale su bez završetka praktički sve ključne afere, a posebno nezadovoljstvo izraženo je rezultatima istraga i procesuiranja ratnih zločina prouzročenih velikosrpskom agresijom”, rekao je Grmoja.

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista želi vjerovati da će Dražen Jelenić u sljedeće četiri godine rad Državnog odvjetništva “izvesti iz zagrljaja politike i naročito vladajuće stranke” te da će se otvoriti prema javnosti.

Budući se radi o čovjeku koji dolazi iz sustava na koji politika godinama ima utjecaj, morat će uložiti velike napore kako bi zaslužio povjerenje svih hrvatskih građana”, poručili su iz Mosta.



Ranije su se o Jelenićevoj kandidaturi očitovali i iz SDP-a te Živog zida.

Iz SDP-a su poručili da ga smatraju za dobrog kandidata te da će najvjerojatnije podržati njegov izbor, ali prvo moraju obaviti unutarstranačke konzultacije.

Živi zid, najavio je njegov predsjednik Ivan Vilibor Sinčić, neće dati potporu Draženu Jeleniću, jer smatra da “treba presjeći kontinuitet koji ne daje rezultate”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI