Misli time prikupiti glasove? Milanović iz Brezovice kreće u borbu za Pantovčak

Facebook

U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Grada Siska sutra, 22. lipnja, obilježit će se Dan antifašističke borbe u šumi Brezovica kraj spomenika Prvom partizanskom odredu. Kako doznaje N1, obilježavanju će prisustvovati i predsjednički kandidat Zoran Milanović.

To će biti prvi značajniji događaj u Milanovićevoj kampanji koja je službeno startala njegovom objavom na Facebooku 17. lipnja.

Istog dana je održao i konferenciju za mediju u Hrvatskom novinarskom društvu gdje je, između ostalog uputio i ovu poruku:

S Milanovićem bi u pratnji trebala biti i sisačka gradonačelnica, SDP-ova Kristina Ikić Baniček koja je među prvima osudila uklanjanje imena Trga maršala Tita u Zagrebu za što je okrivila bujanje neoustaštva u Hrvatskoj.



Ovako je Baniček prije dvije godine govorila o namjeri Milana Bandića da skine ploču s Titovim imenom.

“Revizionistima je maršal Tito najlakša meta jer je u pitanju kontroverzna povijesna ličnost kojoj se uz zasluge za oslobođenje Hrvatske i vraćanje teritorija može prigovoriti štošta, od ideologije do grijeha za zločine nad ustašama u poraću. No upravo zato što je laka meta antifašisti ga moraju odlučno obraniti od modernih fašista jer se dovode u pitanje temelji na kojima je sazdana i formirana moderna Hrvatska. Da Bandić za pet ruku u Skupštini otima ime Trgu maršala Tita, no u blizini ostaju Trg 8. svibnja ili Trg 10. korpusa to ne bi bilo zabrinjavajuće. Ovako je Trg maršala Tita praktički predzadnja crta obrane od revizije prošlosti. Zadnja crta nam ostaje Trg žrtava fašizma, kada to nestane znati ćemo u kakvoj (ne)državi živimo. Jedina efikasna borba protiv toga je izlazak na izbore i pamet u glavu kada se zaokružuju liste i kandidati. Ništa još nije izgubljeno, borba traje…”

Okupljanje sudionika u šumi Brezovica počinje od 9,30 sati i traje do 10,00 sati, kada započinje polaganje cvjetova u podnožju spomenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI