Mišić i Martinović isključeni iz stranke Promijenimo Hrvatsku

0
278
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

”Ne mogu više dopustiti da bilo tko u Saboru glasa u suprotnosti s odlukama predsjedništva Promijenimo Hrvatsku", istaknuo je predsjednik Lovrinović

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Juro Martinović i saborski zastupnik Ivica Mišić izbačeni su iz stranke Promijenimo Hrvatsku stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

Nakon što su početkom ljeta razriješeni najviših stranačkih dužnosti, od danas, Ivica Mišić i Juro Martinović nisu više članovi stranke Promijenimo Hrvatsku. Kao što smo se na državnoj razini zalagali za postizanje i vraćanje političke stabilnosti, u proteklom razdoblju tražili smo najpovoljniji način kako to učiniti i u našoj stranci. Zbog toga je Predsjedništvo stranke PH na sjednici održanoj 30. listopada, jednoglasno donijelo odluku koja će omogućiti brži rast i razvoj stranke Promijenimo Hrvatsku”, stoji u priopćenju stranke Promijenimo Hrvatsku, koje je u utorak poslano medijima.

Loading...

Premda u stranci njegujemo različita mišljenja došli smo do točke u kojoj ne smijemo dopustiti da netko bude taocem političkih igara i kalkulacija. Zbog toga smo morali donijeti ovakvu odluku, koja je u ovom trenutku, jedino moguća i  u interesu je naše stranke”, izjavio je dr. Ivan Lovrinović, predsjednik stranke nakon donesene odluke.

Ponovio je da je stranka Promijenimo Hrvatsku u ovom trenutku čvrsta oporba koja ne sudjeluje u radu Vlade, ali da je u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost pronalaženja rješenja za nagomilane gospodarske, ali i druge društvene probleme u Hrvatskoj.

Ne mogu više dopustiti da bilo tko u Saboru glasa u suprotnosti s odlukama predsjedništva Promijenimo Hrvatska, ali i u suprotnosti sa statutarnim i programskim ciljevima stranke kao i s Etičkim kodeksom. Na taj način, osobe koje su to činile, same su odredile svoju sudbinu u stranci, a ja sam kao odgovoran predsjednik stranke uz podršku Predsjedništva, poduzeo jedine moguće korake – isključenje takvih članova iz stranke”, istaknuo je Lovrinović.

Stranka Promijenimo Hrvatsku u predstojećem razdoblju će ustrajati na programu zbog kojega su nam građani ukazali povjerenje i još će više učvrstiti svoju poziciju u nuđenju rješenja za najvažnije gospodarske i društvene probleme što su ih uzrokovale velike stranke koje su se izmjenjivale na vlasti. Naš cilj je bolja, uspješna i prosperitetna Hrvatska, a mi u stranci Promijenimo Hrvatsku imamo snage i znanja za to”, navedeno je u priopćenju stranke.

Podsjećamo, do raskola u saborskom klubu Promijenimo Hrvatsku, koji u saboru ima dva zastupnika – Mišića i Lovrinovića, došlo je nakon SDP-ova prikupljanja potpisa za inicijativu kojom do kraja tjedna u proceduru upućuju zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Andreja Plenkovića.

Dok Lovrinović inicijativu bezrezervno podržava, a ušao je i u saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor, Mišić je proteklih dana javno poručivao kako čvrsto stoji uz Vladu, kao što je tu učinio i 9. lipnja.