Miro Gavran: ‘U 2018. sve su maske pale i iluzije se raspršile, a politička je trgovina dosegnula neslućene razmjere

facebook

U 2019. želim manje drame, prestanak iseljavanja...

“Prošla 2018. godina bila je za Hrvatsku napeta, neizvjesna, turbulentna, pa čak i depresivna”, ističe za Hrvatski tjednik hrvatski književnik i dramatičar Miro Gavran o protekloj godini.

“Za utjehu imali smo iznimno uspješnu turističku sezonu i iznimno značajne međunarodne športske uspjehe. U unutarnjem političkom životu dogodilo se da su sve maske pale pa se sada točno znade tko je tko te tko što zastupa. Mnoge su se iluzije raspršile, a politička je trgovina dosegnula neslućene razmjere, kakve ni najupućeniji politolozi nisu predvidjeli.”

“Što se tiče gospodarskoga života, nakon afera Agrokor-BORG i Uljanik sada smo svi načisto da dogovorna ekonomija nikada nije prestala postojati.”

“U sljedećoj 2019. godini želim Hrvatskoj manje dramatičnih događaja, zaustavljanje iseljavanja mladih te početak istinskoga gospodarskog oporavka do kojega će doći kada se smanje porezi i uvede jedinstvena stopa poreza za sve ulagače, bili strani ili domaći, te kada se zauzda birokratski aparat.”, zaključuje Miro Gavran, naš najizvođeniji dramatičar kako u zemlji tako i u inozemstvu s više od 300 kazališnih premijera nastalih po njegovim tekstovima koje je do sada pogledalo više od tri milijuna ljudi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI