Ministrica o Bandićevom doktoratu: “Izražavanje volje akademske zajednice i javnosti o ovoj temi je prihvatljivo!”

screenshot

Danas od 17:30 ispred zgrade Rektorata održava se prosvjed “STOP nasilju nad Sveučilištem”. Veliki broj akademske zajednice ogorčen je prijedlogom dekana Muzičke akademije da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat. Ministrica Blaženka Divjak rekla je da je odluka o doktoratu u nadležnosti Senata, prenosi N1.

“Kao što sam više puta napomenula to je autonomna odluka Sveučilišta. Svejedno, članovi Senata moraju uzeti u obzir kakva se poruka šalje, ali uzeti u obzir i kakvo je mišljenje ostatka akademske zajednice pa i alumnija Sveučilišta u Zagrebu. U tom smislu, članovi Senata imaju veliku odgovornost”, rekla je Divjak.

Nadodala je da o ovoj temi nije razgovarala s premijerom, kojem Bandić drži većinu u Saboru, jer njegov počasni doktorat “nije posao politike“.

“To je akademska odluka koja se odnosi na akademskim tijelima koji moraju imati odgovornost prema akademskoj zajednici i javnosti jer nemojmo zaboraviti da je poruka koja se šalje na taj način – snažna”, rekla je ministrica.

Komentirajući najavljeni prosvjed, Divjak je poručila da “bilo kakvo izražavanje volje akademske zajednice i javnosti o ovoj temi je prihvatljivo, ja to podržavam, a na Senatu je da dobro čuje argumente”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI