Ministrica Dalić o deranju ugovora: ‘Gospoda neće mirno spavati!’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Financijska izvješća pokazuju da je ukupna vrijednost imovine znatno manja od duga.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavjača Agrokora.

Nakon što je članica privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i prokuristica Kraša, Marica Vidaković, nakon sastanka, pred novinarima, poderala dokument o nacrtu strukture nagodbe u Agrokoru, ministrica Dalić je izjavila:

“Izvanredni povjerenik predstavio je nacrt strukture nagodbe i time su počeli pregovori o nagodbi za Agorkor. Kao što smo očekivali, neće biti ni laki ni jednostavni i to ni ne mogu biti. Pokazalo se da je ukupan dug Agrokora 57 milijardi kuna, od kojih su 42 milijarde duga priznate. S druge strane, financijska izvješća pokazuju da je ukupna vrijednost imovine znatno manja. Željela bih podsjetiti da su dobavljači jedina kategorija vjerovnika koja je primila ispatu u gotovom novcu u dosadašnjem postupku. Mali dobavljači isplaćeni su u cijelosti, a u tijeku je isplata dijela starih dugova i za velike i srednje dobavljače. Očekujem da se pregovori o nagodbi nastave i da vjerovnici u njima konstruktivno sudjeluju kako bi se postigla nagodba koja će omogućiti nastavak poslovanja. Upravo je zadržavanje poslovanja najveća vrijednost iz koje se mogu naplatiti.”

Što se tiče današnje izjave Marice Vidaković kako “gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, bar ne što se tiče dobavljača”, ministrica Dalić rekla je da želi da svi građani blagdane provedu u miru sa svojim obiteljima, prenosi Televizija N1.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI