Ministar zdravstva o radu do “iznemoglosti”: ‘Od rada se ne obolijeva!’

screeshot

Na pitanje što će to značiti na zdravstveni sustav, rekao je: “Od rada se ne obolijeva.”, prenosi portal N1.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić bio je jedan od sudionika na poslovnom doručku “Održivost sustava zdravstva u Hrvatskoj” u organizaciji Američka gospodarska komora, na kojoj je održao glavni govor.

U razgovoru s novinarima ministar se osvrnuo na razne aktualne teme, a jedno od pitanja bilo je i o inicijativi sindikata ’67 je previše’. Govoreći o inicijativi, sukladno kojoj se protive povećanju starosne dobi za odlazak u mirovinu, ministar je rekao kako se o tome može raspravljati s etičkog biološkog aspekta, ali da svjetski trendovi dolaze u Hrvatsku.

“Sve smo starija populacija i moramo razmišljati o pomicanju dobne granice do kad se radi. Neovisno o tome hoće li i kada taj zakon stupiti na snagu, to treba omogućiti“, smatra ministar Kujundžić.

Na pitanje što će to značiti na zdravstveni sustav, rekao je: “Od rada se ne obolijeva.”, prenosi portal N1.

Osvrnuo se i na abortivnu pilulu



Što se tiče korištenja abortivne pilule koja će od sada biti dostupna i u Hrvatskoj, ministar kaže da mu je “žao zbog svakog takozvanog mučnog iskustva žena” koje su bila podvrgnute bolnim kiretažama u hrvatskim bolnicama, ali da je tableta ipak tema o kojoj treba razgovarati s liječnicima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI