Ministar Kuščević kaže kako će Karamarko glasati za HDZ, a da Škoro lijepo pjeva

screenshot

“Vjerujem da će i bivši predsjednik stranke Karamarko glasovati za HDZ.”

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak se uoči sjednice Vlade osvrnuo se na podršku bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića toj stranci u utrci za Bruxelles.

Smatra da je to normalno, a na pitanje očekuje li HDZ podršku svog bivšeg čelnika Tomislava Karamarka, Kuščević odgovara:

“Vjerujem da će i bivši predsjednik stranke Karamarko glasovati za HDZ.”

Na novinarsku tvrdnju da za razliku od Milanovića nije javno pozvao na podršku bivšoj stranci Kuščević kaže: “Možda i bude do kraja kampanje.”

Kuščević je rekao da on nikada ne koristi državne resurse u predizbornoj kampanji, a komentirao je i poklapanje svojih ministarskih i stranačkih obveza. Ne dolazi do toga slučajno, rekao je ministar.



“Upravo planiramo tako da kad imamo ministarske obveze da usput uspijemo uklopiti i neke stranačke.”

Na pitanje treba li to regulirati, kaže: “Kako regulirati? Mi smo dužnosnici 24 sata dnevno. Evo sad vam dajem odgovore kao ministar, pa me malo pitate kao političkog tajnika, pa malo kao Lovru Kuščevića, vrlo teško je to uskladiti.”

HRT-ovo mjesečno istraživanje javnog mnijenja iznjedrilo je glazbenika Miroslava Škoru kao potencijalnog kandidata na predsjedničkim izborima, i to s nešto više od 9 posto potpore, no, Kuščević smatra da on neće konkurirati predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

‘‘Miroslav Škoro ima jako lijepe i simpatične pjesme i volim ga rado slušati. Mislim da će on nastaviti svoju pjevačku karijeru, i to mu želim dugo, dugo, dugo. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema ozbiljnog konkurenta‘‘.

Osvrnuo se i na medijske napise da je najbogatiji ministar u Vladi. “Raduju me takvi napisi, ali nažalost mislim da nisam.”

Novinari su Kuščevića pitali i o povratku Dana državnosti na 30. svibnja. “Evo o tome će odlučit Hrvatski sabor u izmjenama Zakona o državnim blagdanima. Sve je moguće.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI