Milijuni Rusa slušali ga bez daha! Putin naciji najavio dolazak ‘Sotone’ i ‘Vlaka smrti’

Wikimedia commons

Ruski predsjednik Vladimir Putin, četrnaesti se put obratio svojoj naciji, pri čemu se za ovaj događaj akreditiralo čak 705 novinara, a sam govor o planu ekonomskih reformi i mjera za rješavanje socijalnih pitanja, kao i ocjeni međunarodne situacije, pogledali su i poslušali doslovno milijuni Rusa.

„Rusiji je potrebna ekonomija sa tempom rasta većeg od svjetskih, što nije jednostavno. To je ključna smjernica za novu vladu – povećati BDP za 1,5 put, sve dok država ne uđe među top pet najvećih ekonomija svijeta”, izjavio je Putin.

Prema ruskom predsjedniku, cijeli sistem socijalne pomoći treba se zasnivati “na principima pravednosti i ciljanja”, a pomoć osigurana za one građane i obitelji kojima je zaista neophodna.

Putin je rekao da razmatra o izdvajanju čak 60 milijardi dolara za uvođenje demografskih mjera u Rusiji tijekom narednih šest godina. To je, kako je rekao, 40 posto više nego u prethodnih šest godina. Također, čelni čovjek Rusije je naveo i da je novi cilj njegove Vlade produljiti životni vijek Rusa na više od 80 godina.

Putem ovog obraćanja, doznalo se da je modernizacija Oružanih snaga Rusije suvremenim naoružanjem porasla 3,7 puta, a vojska je dobila 80 novih interkontinentalnih raketa, uključujući i raketu kojoj je doseg “praktički neograničen”.



„Rusija je spremna započeti serijsku proizvodnju nove superrakete RS-28 „Sarmat“, kojeg je NATO već prozvao „Sotona 2“, a također i „Vlaka smrti“ – željezničkog raketnog sistema „Barguzin“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI