Milardović: Vučića prije treba pitati zašto su rehabilitirali Dražu Mihailovića i zašto sad rehabilitiraju Milana Nedića?

0
246
Photo: Boris Scitar/VL/PIXSELL

„Puno je nelogičnosti u tom pozivu, Vučića i njegove treba ignorirati", rekao je Milardović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače, priopćeno je u utorak s Pantovčaka.

“U dobroj vjeri kako obostrano postoji želja nadići prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti te osigurati napredak našim narodima i državama, pozvala sam predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj sredinom veljače”, rekla je Predsjednica.

Loading...

Najava mogućeg posjeta Vučića Hrvatskoj naišla je na niz negativnih reakcija političara s domaće političke scene, pogotovo jer je poziv uslijedio nakon srpskog organiziranja izložbe o Jasenovcu u UN-u. 

Komentar za portal direktno o ovom pozivu dao je politički analitičar i politolog Anđelko Milardović

“Pomalo je nerazumljivo ponašanje predsjednice nakon ove manipulacijske izložbe koja se odigrala u New Yorku od strane onih koji su za Nedićeva vremena poslali depešu u Berlin da je židovsko pitanje u Srbiji riješeno”, rekao je Milardović i dodao da ne zna tko predsjednicu savjetuje, ali i da on predlaže prije posjeta, gledanje filma “Also sprach Wucich (Tako je govorio Vučić)” tj. govora iz Gline u vrijeme rata.

Podsjetimo, Vučić je 1995-e u okupiranoj Glini održao poprilično ratoboran govor o “ustaškoj vlasti” za koji se nikad nije ispričao, kao ni za druge izjave za vrijeme dugogodišnje političke karijere u Srpskoj radikalnoj stranci.

Milardović kaže da osobu koja je govorila u Glini ne treba pozivati u Hrvatsku sve dok ne promijeni svoje ponašanje: “Nema ga logike zvati, pogotovo nakon onog ‘kravala’ u UN-u što su napravili.” 

Stalno izazivaju tenzije i provokacije prema Hrvatskoj

“Vučiću stalno nad glavom visi taj vatreni govor u Glini iz 95-e. Puno je nelogičnosti u tom pozivu, Vučića i njegove treba ignorirati”, rekao je Milardović i dodao kako predsjednik Srbije i njegovi pobočnici Vulin i Dačić stalno izazivaju tenzije i fiksirani su na Hrvatsku te se zapitao zašto bi to itko trebao trpjeti?

Na kraju zaključuje kako bi predsjednika Srbije prije dolaska trebalo pitati da odgovori na dva jednostavna pitanja:

“Zašto su rehabilitirali Dražu Mihailovića i zašto rehabilitiraju sad Milana Nedića te kako komentiraju što je u kolovozu 1942. vlada Srbije na čelu s Milanom Nedićem objavila da je Srbija – Judenfrei (‘čista od Židova’)?”