Milanu Bandiću sud odblokirao imovinu jer mu nije potvrđena optužnica

Marko Lukunic/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu odblokirao je imovinu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojemu niti dvije godine od podizanja optužnice u slučaju Agram ta ista optužnica nije potvrđena.

Nakon što mu niti nakon dvije godine nije potvrđena optužnica u slučaju Agram, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je odluku da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odblokira imovina.

Nakon što primi odluku, USKOK se može žaliti Vrhovnom sudu. Također, ukoliko u međuvremenu Bandiću bude potvrđena optužnica, USKOK može ponovno tražiti primjenu privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi.

USKOK je, Bandiću blokirao stan u Bužanovoj ulici, vikendicu, umjetnine.  Petnaest milijuna kuna jamčevine, koja je bila na depozitu suda, već je vraćeno Bandiću.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti “teške” preko 25 milijuna kuna, USKOK je, na više od 400 stranica, sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine.



Na vrhu optuženičke piramide osim Bandića su i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić te poduzetnik Petar Pripuz.

Istraga u slučaju Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio Grad kojim upravlja godinama, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun, piše Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI