MESIĆ SLUŽBENO IZBAČEN IZ UREDA: Zgradu preuzelo Ministarstvo!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna, odlučiti o njenoj daljnjoj namjeni

Ministarstvo državne imovine preuzelo je  u srijedu, 4. siječnja 2017. zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske u Grškovićevoj 13 u Zagrebu, poručili su u priopćenju koje u nastavku prenosimo u cijelosti:
“Podsjećamo, nakon što je izgubio pravo da kao bivši predsjednik Republike Hrvatske koristi ured na teret državnog proračuna izmjenama Zakona u svibnju prošle godine, g. Mesić se za zaštitu svojih prava obratio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Ustavni sud je na sjednici održanoj 6. prosinca 2016. odbio prijedlog g. Mesića o pokretanju postupka ocjene ustavnosti navedenih izmjena Zakona.

Nakon toga, Ministarstvo je zaprimilo i Rješenje Ustavnog suda sa sjednice održane 22. prosinca 2016. kojim je odbačena Ustavna tužba i prijedlog za odgodu ovrhe, koje je g. Mesić podnio uz prijedlog za ocjenu ustavnosti.

Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna, odlučiti o njenoj daljnjoj namjeni”, priopćilo je Ministarstvo.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI