Mesić i Bauk složni: ‘Aferu s dnevnicama treba što prije rasvijetliti’

Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Arsen Bauk složio se da institucije što prije trebaju odraditi svoj posao

Saborski Klub HDZ-a apelirao je u srijedu na nadležne institucije da što prije rasvijetle aferu oko isplate deviznih dnevnica za vlade premijera Zorana Milanovića te odgovorne za propust pozovu na odgovornost. Klub SDP-a pridružio se tom apelu.

“Znamo da državne institucije već provode određene radnje i apeliramo na njih da to čim prije, profesionalnije i transparentnije privedu kraju kako bi se znala istina, a odgovorni pozvali na odgovornost”, izjavio je Jasen Mesić iz redova HDZ-a, dodavši da HDZ neće, poput oporbenih mu kolega, prozivati za kolektivnu odgovornost, nego da će poštivati rad institucija koje pozivaju da svoj posao naprave čim prije i sukladno pravilima struke.

 Rekao je i da je prošla SDP-ova vlast sustavno ignorirala HDZ-ova upozorenja vezana za netransparentno trošenje sredstava, reprezentaciju i druga pitanja.

 SDP-ov Arsen Bauk složio se da institucije što prije trebaju odraditi svoj posao.

 “Vrlo sam siguran da će institucije utvrditi da političke osobe s ovim nemaju veze. Ne mogu to tvrditi sto posto, ali govorim to s vrlo velikom vjerojatnošću”, rekao je SDP-ovac Arsen Bauk, pridruživši se apelu da institucije čim prije obave svoj posao.



Zahvalio je medijima što su “izvršili svoju ulogu”, dok su druge institucije “prespavale” slučaj s dnevnicama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI