Merkel pohvalila Srbiju: ‘Najbolji ste na Zapadnome Balkanu!’

Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila na summitu je u Poznanju (Poljska) napredak u regiji Zapadnog Balkana, a posebno je izdvojila Srbiju, istaknuvši kako je ostvarila veoma pozitivan razvoj. “Ne želim spominjati nikog pojedinačno, ali Srbiju ipak moram pohvaliti, zbog ostvarivanja veoma pozitivnog razvoja”, izjavila je Merkel

Podsjećamo, u Poznanju se danas održava sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana, kao i zemalja članice EU koje sudjeluju u Berlinskom procesu, političke i diplomatske inicijative pokrenute 2014. godine s ciljem pružanja potpore reformskim naporima zemalja jugoistoka Europe na njihovu europskom putu.

U Poljskoj su i hrvatski premijer Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić,  ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burićte državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Ovo nije prvi puta da Merkel hvali Srbiju, već je i prije naglašavala kako je zadovoljna zbog ispunjavanja europskih standarda i zalaganja Srbije za mir u regiji. Njemačka kancelarka pozdravlja »velike napore« Srbije da bi otvorila pregovore s EU-om koji u međuvremenu »dobro napreduju«.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI