Matteova majka šokirana obdukcijskim nalazom: ‘Nikad nije imao srčanu manu, njegov doktor bi to primijetio’

Matteova majka šokirana je obdukcijskim nalazima i sumnja u njihovu vjerodostojnost. Za Novu TV je rekla da njezin sin nije imao srčanu manu, što se može provjeriti.

Matteovi roditelji žele vidjeti i službeno izvješće, ali i ispis i snimke poziva upućenih Hitnoj pomoći.

“Šokirana sam nalazom, Matteo nikad nije imao srčanu manu. Kao dijete je redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled… a uostalom, pošto je bio astmatičar, njegov doktor bi to primijetio”, rekla je Martina Klapan, Matteova majka, a izvještava Dnevnik.hr

Ministarstvo zdravstva tvrdi da su za objavu nalaza dobili suglasnost mladićeva oca.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je Matteo Ružić, 22-godišnji mladić koji je preminuo prije tjedan dana, osim astmatskog bronhitisa imao i srčanu manu.



“Odnosno, mane krvnih žila, a koje su zajedničkim skupnim djelovanjem dovele do smrtnog ishoda i nagle smrti. Nazočnost liječnika ne bi mogla izmijeniti sudbinu”, rekla je prof. dr. sc. Vedrana Petrovečki iz Zavoda za sudski medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta.

Isto tvrdi i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Tim s liječnikom stigao je 27 i pol minuta nakon poziva, a niti jedan pokušaj reanimacije nije pomogao.

“Nažalost, da je bilo gdje na svijetu bio, nitko mu ne bi mogao pomoći”, rekao je ministar.

Kad je riječ o podnošenju ostavke, ministar mišljenje nije promijenio.

“Kao moralan čovjek od prvog dana sam govorio da ću dati ostavku ako se utvrdi da je zatajio sustav. Potvrdilo se da je sustav funkcionirao”, objasnio je.

Ministar Kujundžić najavljuje da će onima koji dižu hajku odgovoriti i politički i sudski. Međutim, nije precizirao koga planira tužiti. Proteklih tjedan dana žestoki kritičari dolazili su iz redova SDP-a, koji su ga prijavili i Liječničkoj komori, ali i MOST-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI