Marić: ‘Ne odlazim, rekao sam da ostajem do daljnjega’

screenshot

"Od prvoga dana od kada sam postao ministar, znam što mi je činiti i to ću činiti do zadnjeg dana."

Ministar financija Zdravko Marić i danas je demantirao medijske napise po kojima početkom sljedeće godine odlazi iz Vlade. Marić ni danas nije htio potvrditi da će u Plenkovićevoj Vladi ostati do kraja mandata, prenosi N1.

“Rekao sam da ostajem do daljnjega, fokusiran sam na poreznu reformu, proračun i rebalans. U ovom trenutku ni s kim ne razgovaram”, kaže Marić i ponavlja da ne zna od kuda je i tko je plasirao informaciju po kojoj početkom sljedeće godine odlazi raditi u Adris Grupu.

Na pitanje razgovara li s nekim od poslodavca, odgovorio je: “Razgovaram na dnevnoj bazi, ali ne o temama na koje vi mislite, jedni od njih su Udruga poslodavaca i HGK.”

Na pitanje da pojasni svoju jučerašnju izjavu, što znači da ostaje ministar do daljnjega te zašto nije precizirao da će u Vladi ostati do kraja mandata, Marić je odgovorio: “Nikada nisam govorio drugačije, pa i kada me ništa niste pitali, od prvoga dana od kada sam postao ministar, znam što mi je činiti i to ću činiti do zadnjeg dana.”

Na novinarsko pitanje je li Adris poželjan poslodavac, Marić je odgovorio: “Ja mislim da ne bih smio komentirati bilo koga od poduzetnika, a pogotovo ne konkreten primjer. Kao i svaki ‘zdravi’ poslodavac s perpsktivom sigurno da su od drugih, pa i mene kao ministra, pozitivno ocjenjeni.”



“Nikome ništa ne možemo uvjetovati”

Ministar Marić u sklopu 10. Effectusovog foruma održava predavanje na temu porezne reforme.

“Gledali smo kako rasteretiti rad”, rekao je ministar objašnjavajući što je učinjeno poreznom reformom. 

“Jedna od pretpostavki snižavanja PDV-a na neke artikle je da će doći do korekcije cijena. Mi ne možemo nikome uvjetovati ništa, ali tržište bi samo po sebi trebalo voditi da krenu snižavanja cijena”, kaže Marić. 

“Snižena stopa u PDV-a je vrsta neizravne državne subvencije”, objašnjava i dodaje kako se ipak ne treba izdvajati iz svega ostalog što je napravljeno. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI