Maras: ‘HDZ koristi Bandića kao fiksera za većinu u Saboru’

screenshot

"ZET je izgleda ključna tvrtka, tri autobusa se daju drugim gradovima i vidi se da se radi o gradovima čiji građani dobro surađuju s Bandićem", istaknuo je

Zagrebački SDP je održao konferenciju za novinare u kojemu je govorio o gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću.

“Politička trgovina koja je politička korupcija, gdje se novcem građana Grada Zagreba trguje i pridobivaju zastupnici u Saboru, Gradskoj skupštini i Vijeću gradske četvrti. Zadnja akvizicija gradonačelnika je gospođa Marija Puh. Gle čuda, prije nekog vremena njezin brat je očito zaposlen u ZET-u na neodređeno vrijeme, a znamo da u Hrvatskoj ugovore poslodavci uglavom daju na određeno vrijeme, ali brat gospođe Puh je dobio ugovor na neodređeno vrijeme i zaposlen je bez javnog natječaja”, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras.

“To koincidira s prelaskom gospođe Puh u klub Milana Bandića u Saboru. Moramo takvoj politici reći dosta i mislimo da treba novcem građana Grada Zagreba poboljšati njihov život, a ne smije se koristiti za političku trgovinu”, rekao je Maras.

“ZET je izgleda ključna tvrtka, tri autobusa se daju drugim gradovima i vidi se da se radi o gradovima čiji građani dobro surađuju s Bandićem”, istaknuo je.

“Svima u Republici Hrvatskoj je jasno što se ovdje događa. To je nedopustivo, to je politička korupcija i novac građana Grada Zagreba se ne može koristiti za političku trgovinu, što naš gradonačelnik evidentno radi i ne može ZET koji mi subvencioniramo, koji ne posluje rentabilno i ima problema s poslovanjem, donirati dalje kako bi gradonačelnik stjecao političke poene ili kako bi povećavao svoj saborski klub. To je nedopustivo”, rekao je Maras.



“Nevjerojatno je da nitko ne reagira. HDZ očito ima korist od ovih gradonačelnikovih transfera i njega koristi kao fiksera, onog koji će im podebljati većinu u Saboru”, rekao je Maras.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI