LOŠI IZGOVORI I NEDOSTUPAN TELEFON: Jeste li primijetili tko nije došao na proslavu 25. godišnjice priznanja RH?

Petar Glebov/PIXSELL

Iz SDP-a i HNS-a nije stigao komentar nedolaska njihovih članova na proslavu u Lisinskom. Kada se pojavi kakav dobar argument, moglo bi stići i priopćenje za javnost

Tijekom svečanog prijema koji se održao u koncertnoj “Vatroslav Lisinski” u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske moglo se primijetiti da nekih lica koja su ondje možda trebala biti – jednostavno nema.

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović s predsjednicima Sabora i Vlade od jutra je sudjelovala u protokolu, od polaganja vijenaca, svečane mise zahvalnice u zagrebačkoj katedrali do koncerta na središnjem zagrebačkom trgu. Obol proslavi bio je svečani koncert u “Lisinskom” na koji je pozvana politička i društvena “krema” Hrvatske, a riječ je o gotovo 2000 uzvanika. Mnogi su se odazvali, no lako se moglo primijetiti da među okupljenima nisu bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, kao ni bivši premijer Zoran Milanović, a ni bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Mesić i Josipović nedolazak su ispričali “službenim obvezama”. Josipović je istaknuo da je u Kairu na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti. Mesić također put putuje te je njegova tajnica potvrdila da nije u Zagrebu, no gdje je točno – ne znamo. Vesna Pusić ne misli da je uopće trebala biti na svečanom koncertu.

“Obilježavanje i proslava 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske održani su u Saboru 16. siječnja. Svi domjenci, koncerti i slične zabave održavale su se dodatno”,  istaknula je Pusić za Večernji list.

I Zoran Milanović bio je pozvan na koncert, no kako se ne pojavljuje ni na svojem radnom mjestu u Hrvatskom saboru, nije došao ni na svečani koncert.



Uzvanici su navodno na koncertu komentirali izostanak pojedinaca koji “žare i pale” javnim prostorom kada to njima odgovara. Kada s druge strane treba odati počast domovini, gdje su?

Iz SDP-a i HNS-a nije stigao komentar nedolaska njihovih članova na proslavu u Lisinskom. Kada se pojavi kakav dobar argument, moglo bi stići i priopćenje za javnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI