Lijevi mediji rugaju se fratru s Rive, pročitajte tko je on i iz koje je župe

screenshot

S fratrom su se poprilično narugali u naslovu opisavši ga kako histerično objašnjava to što govori

Izjava fratra na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije na splitskoj Rivi privukla je pažnju nekih lijevih medija koji su mu se odlučili narugati, piše portal direktno.hr.

“Rodna konferencija ide za tim da uništi ono što je najbitnije obitelj, djecu, roditelje. Dovest će nam žene koje će biti nad Saborom i nad svim i one će zapovijedat šta će se radit. Iznad sudstva će bit, iznad pravila države, svega. Postat ćemo robovi”, rekao je fratar. 

Dodajmo da nije rekao kako ćemo postati robovi žena kako je primjerice naveo Telegram u naslovu, premda se to može iščitati iz konteksta. S fratrom su se poprilično narugali u naslovu opisavši ga kako histerično objašnjava to što govori, s tim da je iz videa očito da ima zdravstvenih problema. Snimku je objavio RTL gdje je možete i pogledati, a objavili su je i još neki mediji. 

Kako doznaje Direktno riječ je Nediljku Tabaku, župniku sela Ugljane i Strmendolac blizu Trilja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.  

Svojevremeno se pridružio prozivkama protiv općine Trilj, kojem je na čelu aktualni saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šipić, inače protivnik Istanbulske konvencije.



”Što dopuštate općini da vam drže ovakvo groblje i put do njega? Dignite ih, maknite”.

Tim se riječima, pisala je Slobodna, fra Nediljko Tabak, obratio članovima Odbora za izgradnju groblja u Strmendolcu koji su priču o (ne)uređenju groblja odlučili podijeliti s čitateljima ‘Slobodne’. Strmendolac ima malu crkvu Svetog Nikole Putnika izgrađenu u srcu Dalmatinske zagore daleke 1767. godine, ali s godinama su velik problem postali smeće i drača koji su se skupili oko groblja. 

Tabak se i inače dosta angažirao oko ove crkvice, duge tek devet a široke 3,50 metra. Obnovljena je 2002. godine.

Kako možete vidjeti u videu, u njoj se još ručno zvoni.

Fra Tabak bi po godinama trebao u mirovinu, a kako doznajemo od mještana, i inače često spominje žene u svojim propovijedima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI