Lex Agrokor ne vrijedi u Sloveniji! Sberbank može zatražiti naplatu dugova kroz dionice Mercatora!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na zahtjev privremene Agrokorove uprave i upravitelja Ante Ramljaka slovenski je sud sredinom srpnja donio rješenje kojim jer Agrokoru priznat status stranog pravnog subjekta

Senat okružnog suda u Ljubljani donio je u četvrtak odluku o žalbi slovenske vlade i ruske Sberbanke na rješenje tog suda o statusu Agrokorove imovine u Sloveniji, ali je još nije objavio, prenijeli su u subotu slovenski mediji, a potvrdili su i na okružnom sudu.

Na zahtjev privremene Agrokorove uprave i upravitelja Ante Ramljaka slovenski je sud sredinom srpnja donio rješenje kojim jer Agrokoru priznat status stranog pravnog subjekta koji je u postupku insolventnosti.

To po tumačenju pravnika znači da se nad njegovom imovinom u Sloveniji, pa i većinskim udjelom u trgovačkom lancu Mercator, ne može provoditi ovrha.

Na rješenje se žalila slovenska vlada koja se želi neoposrednije uključiti u restrukturiranje Mercatora, ali i ruska banka Sberbank, jedan od većih Agrokorovih kreditora.

Okružni sud u Ljubljani najavio je da će već donesenu odluku o žalbama slovenske vlade i Sberbanka objaviti početkom idućeg tjedna, a na nju je moguća žalba vrhovnom sudu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI