Letica ismijao ministricu Divjak

screenshot, youtube

"Beskrupulozni AGITPROP ministrice Blaženke Divjak Smješke"

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak povodom početka drugog školskog polugodišta posjetila je Osnovnu školu Jabukovac u Zagrebu kako bi se upoznali s eksperimentalnim programom ‘Škola za život’ u sklopu Kurikularne reforme.

Ipak, jedan je detalj bio dobar povod sociologu prof.dr. Slavenu Letici da se na svom Facebook profilu osvrne na ministričin posjet.

Naime, učenici OŠ Jabukovac imali su šalabahtere s unaprijed napisanim pitanjima koja su postavljali ministrici.

Evo što je napisao:

Beskrupulozni AGITPROP ministrice Blaženke Divjak Smješke



“Današnje dnevne novine objavile su fotografije iz kojih se jasno vidi da su pitanja koja su ministrici i zapovjednici “Škole za sve” postavljali učenici osnovne škole Jabukovac bila unaprijed ispisana na šalabahterima.

Ono što je zasad nepoznato jest tko je pisao ta pitanja i je li ih ministrica unaprijed dogovorila s ravnateljskom škole.

U “Školi za sve”, nažalost, sve je jedna velika laž i prevara.

Ako zanemarimo sve ostalo, kakva se odgojna i pedagoška poruka upućuje konkretnoj dječici, ali i djeci diljem Hrvatske, kad ih se staljinistički prisiljava da postavljaju pitanja na koja Smješka i njen “laboratorij slave” žele odgovoriti.

Ni najgori komunistički agitprop (agitacija i propaganda) nije ravan ovom koji prakticiraju utjerivači “Škole za život”.

Kako je Smješkin PR već usvojio obred dočeka totalitarnih vladara u osnovnim školama s buketima cvijeća, samo ih korak dijeli od obreda dočeka s Smješkinim fotografijama.

Na kraju: baš me zanima kada će na najnoviji primjer zlouporabe malene djece u političke svrhe reagirati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, kći moje profesorice i prijateljice Savke Dabčević Kučar”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI