Kuščevićev ne valja, Povjerenstvo piše svoj prijedlog Zakona o sukobu interesa

screenshot

Nejasno je što će se na kraju dogoditi s njihovim prijedlogom jer je ovlašteni predlagatelj Ministarstvo uprave, a ne Povjerenstvo

Ministarstvo uprave je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa 9. svibnja poslalo nacrt novog zakona iz kojega je izbačena cijela odredba kojom je popisano što sve dužnosnici ne smiju raditi – od primanja nedopuštenog dara do korištenja položaja kako bi se pogodovalo sebi ili povezanim osobama.

Iako ministar Lovro Kuščević u tome ne vidi ništa sporno, u Povjerenstvu su uvjereni da bi im takav zakon znatno smanjio ovlasti i njihovo djelovanje sveo na administriranje imovinskih kartica. Istog je mišljenja i bivša predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković. 

“To je samo još jedan od dokaza toksičnosti namjera ove Vlade da se onesposobe sve institucije koje sudjeluju u prevenciji i borbi protiv korupcije. To je sada crno na bijelo dokaz”,  uvjerena je Dalija Orešković.

Nova šefica Povjerenstva Nataša Novaković sazvala je, pak, konferenciju za novinare s koje je izvijestila da su se članovi radne skupine koja radi na novom zakonu na posljednjem sastanku suglasili da predloženi nacrt nije dobar temelj za daljnji rad. Povjerenstvo je zato odlučilo da stvari neće pokušati ispravljati intervencijom u nacrt koji je na stolu, već će izraditi vlastiti prijedlog, temeljen na važećem zakonu, javlja Večernji list.

Nejasno je što će se na kraju dogoditi s njihovim prijedlogom jer je ovlašteni predlagatelj Ministarstvo uprave, a ne Povjerenstvo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI