Kuščević: Evo kako će se ocjenjivati državni službenici

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević u utorak je, gostujući na Hrvtaskom radiju, kazao kako će Vlada na sljedećoj sjednici usvojiti Nacionalni program reformi (NPR), koji će se odnositi na period do travnja 2019. godine.

Bit će poslan Europskoj komisiji, i kad ga on odobre – kreće se punom parom. Što se tiče Ministarstva uprave ide se na tri glavna cilja: podizanje učinkovitosti, desentalizacija i digitalizacija”, rekao je Kuščević.

Na Zakonu o plaćama u državnoj službi, dodao je Kuščević, radi Ministartvo rada i socijalnog sustava, a za dovršit je ostalo još nekoliko članaka. Također, Ministarstvo uprave radi na dvije važne uredbe – uredbi o nazivima i klasifikaciji radnih mjesa i uredbi o sustavu ocjenjivanja.

Svaki službenik mora biti smješten u platni razred na način da mu se plaća ne smanjuje, a kasnije bi njegovo napredovanje ovisilo o njegovom radu”, objasnio je Kuščević dodajući da će među kriterijima za ocjenu tada biti ocjena nadređenog, mjerljivi razultati rada, korisnici usluga i ocjena kolege u radnoj sredini.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI