ZAVRŠEN 3. DUNAVART FESTIVAL -SPOJ VRHUNSKE GLAZBE, VINA I GASTRO PONUDE

DunavArt Festival.

DunavArt Festival 2019. kroz dva vikenda od 28. lipnja pa do 6. srpnja, povezivao je Vukovar, Kopački Rit, Erdut i Ilok, a mnogobrojni posjetitelji imali su priliku uživati u prekrasnom krajoliku, gostoljubivim domaćinima i raznolikom programu.

Prvi vikend DunavArt Festivala prošetali smo od Vukovara, Kopačkog rita sve do Erduta uz mnogo zanimljivih i dobro posjećenih sadržaja. Uz koncertne nastupe Vatre, The Frajli, Konstanina Krasnickog i Miroslava Evačića, mnoštvu izložbi i degustacija vina iz podunaskog kraja, posjetitelji su mogli uživati u prekrasnom ambijentu dvorca Eltz u Vukovaru, zelenim prostranstvima Kopačkog rita i tajnim zakutcima vinograda u Erdutu.

I ovaj put, DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima potvrdio se kao perjanica snažne promocije tradicije – kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji. Iskoristiti zemljopisni položaj, bogatstvo ponude i tradiciju te privući nove goste, domaće i inozemne, te samu destinaciju podići na razinu stalne posjećenosti zadaća je ovog festivala.

Drugog vikenda festivala dva dana smo uživali u gostoljubivosti i ljepotama Iloka. Atrij dvorca Odeschalci bio je savršena kulisa za bogati dvodnevni program uz degustaciju srijemskih specijaliteta i podunavskih vina. Posjetitelji su imali priliku oba dana pogledati izložbu skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i dunavsku premijeru kratkometražnog filma Duša Drave.
Dva dana zabavljali su nas i jednistveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz, a u petak smo poslušali Dunavske priče prof.dr.sc. Helene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, nakon čega je uslijedio koncert odličnog Brune Krajcara.
Iločani i njihovi mnogobrojni gosti pokazali su veliko i plemenito srce i pomogli hvalevrijednu akciju. U sklopu DunavArt Festivala održana je i aukcija oslikanih Startas tenisica na temu Dunava i Iloka koje su oslikale vrijedne ruke učenika Srednje škole Ilok. Sva prikupljena sredstva donirana su Dječjem vrtiću Crvenkapica iz Iloka. Na kraju ovog prekrasnog druženja u bajkovitom okruženju održan je i koncert mlade dubrovačke grupe Silente.

 



DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.
DunavArt Festival.

I ove godine u sklopu DunavArt Festivala održano je Međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja u Iloku i subotu smo završili proglašenjem pobjednika, a među prijavljenim vinima najbolje ocijene dobili su:
Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, Ilok, Hrvatska
-ukupni šampion ocjenjivanja i pobjednik u grupi poluslatkih, slatkih i predikatnih vina.
Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak, Ilok, Hrvatska
-pobjednik u grupi bijelih mirnih suhih i polusuhih vina.
Cabernet Franc, 2016. – TRS, Ilok, Hrvatska
-pobjednik u grupi crnih suhih i polusuhih vina.
Velika zlatna priznanja dobili su :
Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi,
Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak
Traminac, ledena berba, 2016., Vina Papak

Dunav, nepresušan izvor inspiracije mnogima kroz stihove, priče i putovanja vodi nas i dalje kroz nekoliko europskih zemalja, povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu.
Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt
– Teče i spaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI