Vrhunski glazbeni događaj

Koncert Tamare Obrovac Quarteta održat će se u zagrebačkoj Kinoteci16. veljače. Uz Tamaru Obrovac nastupaju i Matija Dedić, Krunoslav Levačić i Žiga Golob. Zagrebačkom koncertu prethodit će nastup u Istarskom narodnom kazalištu u Puli 14. veljače

Tamara Obrovac vraća se pred zagrebačku publiku uz vrhunsku asistenciju Matije Dedića na klaviru, Krunoslava Levačića na bubnjevima te Žige Goloba na kontrabasu.

Ova iznimna četvorka, pod nazivom Tamara Obrovac Quartet, održat će 16. veljače u Kinoteci mali i intiman koncert koji pripada kategoriji osobitih glazbenih poslastica što se nikako ne propuštaju. Bit će to ujedno i treće izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka koji jednom mjesečno ugošćuje iznimne glazbenike, autore i kantautore te njihove projekte posvećene glazbi i zvuku.

Tamara Obrovac jedna je od naših najznačajnijih glazbenica koju ne treba posebno predstavljati. Riječ je o iznimnoj umjetnici osebujnog glazbenog izričaja, poznatoj i prepoznatoj na svjetskoj glazbenoj sceni. U Zagrebu će nastupiti sa svojim kvartetom s kojim je prije 20 godina prvi put predstavila novi način razmišljanja i komponiranja u kojem uspješno spaja nadahnuće lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem. Od tada je Tamarin kvartet obišao mnoštvo domaćih i inozemnih pozornica te održao čitav niz izvrsno prihvaćenih koncerata po poznatim svjetskim jazz festivalima i klubovima.

Koncert u Zagrebu uslijedit će netom nakon nastupa u Istarskom narodnom kazalištu u Puli (14. veljače) – domaća publika tako će u veljači imati priliku uživati u čak dva ekskluzivna nastupa Tamara Obrovac Quarteta. Na oba koncerta izvodit će skladbe s njihovog posljednjeg hvaljenog albuma “Ulika revival”, kao i neke starije Tamarine pjesme, ali i novija, još neizvedena djela. Glazbenicima će se na pozornici i u Zagrebu i u Puli pridružiti i poseban gost, književnik Milan Rakovac, autor stihova posvećenih Sergiu Endrigu koje je Tamara Obrovac uglazbila u rijetko izvođenu skladbu “Endrigo blues”. Milan Rakovac inače je i autor stihova jedne od najizvođenijih Tamarinih skladbi “Črno zlo” koja je doživjela nebrojene glazbene inkarnacije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI