Vrhunske izložbe i koncerti uz delicije

Screenshot

I ove godine Klovićevi dvori pripremili su bogat program za Advent koji otpočnje koncertom grupe Detour 3. prosinca, a uz atraktivne izložbe, svakodnevne koncerte vrhuskih glazbenika među kojima su su Ljetno kino, Marko Tolja, Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band, ponudit će i vrhunsku gastro ponudu od Poljičkog soparnika pripremljena prema tradicionalnoj recepturi, šiš kobasa, germknedli, palačinki Milky Whey i čokoladnih fontana, pa sve do zapaljenog kuhanog vina

Advent u Klovićevim dvorima i ove će godine brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima oživjeti jednu od najljepših gornjogradskih lokacija i omiljenu turističku destinaciju .

Za dobru atmosferu i najbolju zabavu u gradu, kako najavljuju iz muzejsko galerijske institucije uz izložbeni, organizrali su i bogat koncertni program koji će započeti koncertom grupe Detour, 3. prosinca u 20:00 sati.

Glazbena pozornica svaki će dan ugostiti poznate glazbenike koji će oživjeti atmosferu u večernjim satima dok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene među kojima su Ljetno kino, Marko Tolja, Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band. Kao uvertira u večernji party, subotom će se na programu održavati Grinč@Grič špica party koji će od ranih prijepodnevnih sati zabavljati publiku na platou Gradec, dok će nedjeljom pravu blagdansku atmosferu u popodnevnim satima prirediti glazbeni zborovi.

Jedna od najpoznatijih atrakcija koja je obišla svijet zahvaljujući brojnim fotografijama kao „Najljepša adventska fotografija“, i ove će sezone oduševiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg s pogledom na Zagrebačku katedralu.

Galerija Klovićevi dvori odlučila je razveseliti i sve svoje posjetitelje pa će tijekom Adventa Galerija petkom i subotom raditi produženo, čak do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.



Kako je istaknuo ravnatelj galerije Antonio Picukarić: „ Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i brojnih gostiju koji su sudjelovali u prekrasnom adventskom ambijentu Galerije i Platoa Gradec iznimno se veselimo i ovogodišnjem izdanju. I ove smo godine uz koncertnu igastronomsku ponudu na platou Gradec osigurali i zanimljiv izložbeni program. Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moći će se pogledati i tijekom Adventa, a od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu našeg poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije čije će priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjeti će i u prostorima Galerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti naše najmlađe posjetitelje“.

Kako je najvaila i Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa: „Uz ovu jedinstvenu lokaciju, koju ćemo ukrasiti s više od 60 000 lampica i brojnim drugim dekoracijama, nama je najvažnije da se posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. Zato i ove sezone imamo najjače koncerte poznatih glazbenih imena, a u 30 dana nastupit će 25 bendova. Za najmlađe tu će biti posebno zanimljiva ‘Slatka priča’, uz već tradicionalnu gastro ponudu koja ovog puta donosi brojne novitete poznatih kuhara”.

Kako je kazao Marko Tolja – za nastup 9. prosinca očekuje izvrsnu astmosferu:„I ove sezone nastupam sa sjajnim bandom u pratnji, a uz standardni repertoar izvest ćemo i neke poznate američke, ali i domaće, blagdanske hitove, te očekujem odličan koncert.“.

Za posjetitelje priprmljene su i probrane domaće autohtone delicije. Prvi puta moći će se kušati Poljički soparnik pripremljen prema tradicionalnoj recepturi. Šiš-kobas zbog kojeg se čekalo u redovima, vraća se s novom poboljšanom verzijom, a bit će tu brojne delicije poput germknedli Marina Medaka, palačinki Milky Whey i čokoladnih fontana, zapaljenog kuhanog vina i vrućih zimskih koktela po recepturi koktel majstora Swanky Monkey bara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI