Virtuoz koji ruši sve barijere

Od klasične do filmske glazbe, od rocka do popa, od Bacha do Michael Jacksona i Queena, Peter Bence ruši sve barijere između klasične i moderne glazbe svojom energičnom i ekspresivnom izvedbom

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski ugostit će 2. lipnja u 20 sati mladog virtuoza svjetskog glasa Petera Bencea.

Od klasične do filmske glazbe, od rocka do popa, od Bacha do Michael Jacksona i Queena, kako pišu svjetski glazbeni kritičari – Bence ruši sve barijere između klasične i moderne glazbe svojom energičnom i ekspresivnom izvedbom. Svojim intenzivnim načinom sviranja – nadahnuće je i mladim i starijim generacijama, kao i svim ljubiteljima glazbe diljem svijeta.

Uvaženi virtuoz pijanist, skladatelj i producent, osvojio je Internet obradama Michael Jacksona, Queena i planetarno poznate Sie, na čemu je sakupio preko 200 milijuna pregleda, te naravno, nezaobilaznom pjesmom “Despacito!”. Da se ovakav talent rijetko nalazi, bilo je jasno već sa dvije godine, kada je započeo svoj glazbeni put, svirajući po sluhu melodije iz svojih omiljenih crtića, na klaviru svoga djeda.

Sa sedam godina napisao je svoju prvu kompoziciju, nadahnutu Mozartom i Chopinom, a s 11 godina objavio je svoj prvi solo album.

U tinejdžerskim godinama, počeo je pokazivati velik interes za područje filmske glazbe, posebice glazbu Johna Williamsa, koji mu je otvorio sasvim novi svijet, u kojem će se mladi Peter poigravati i istraživati i na kraju, pronaći sebe.



Unatoč izvanrednom glazbenom obrazovanju –  nakon osnovne glazbene škole, nastavlja obrazovanje na Berklee College of Music u Bostonu, najveći utjecaj na njega ostavlja Michael Jackson.

Godine 2015. predstavio je publici svoju prvu obradu Michael Jacksonove pjesme „Bad“ koja je imala deset milijuna pregleda u samo nekoliko dana. Samo u  prošloj godini je odsvirao 20 koncerata na 4 kontinenata, uključujući i nastup na otvorenju glazbenog festivala BBC PROM u Londonu, pred 50.000 gledatelja. 

Ukratko, čar ovog mladog pijanista leži u vrhunskoj klavirskoj tehnici, nevjerojatnom talentu i skromnosti, a zanimljivo je da nadahnuće crpi iz svog omiljenog hobija – kuhanja.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI