Veliki popusti za gledatelje najboljeg HNK

Sa sedam osvojenih Nagrada hrvatskog glumišta HNK Split je najuspješnije hrvatsko kazalište ove godine, a to je i najveći broj ovih najcjenjenijih domaćih kazališnih nagrada koje su predstave i umjetnici splitskog teatra ikada dobili

Velikim siječanjskim popustom od čak 50% na cijene ulaznice za sve predstave do 31. siječnja Hrvatsko narodno kazalište Split počastit će svoje gledatelje. Svojevrsna je to zahvala publici koje je u godini na izmaku u većem broju nego prethodnih gledala predstave splitske nacionalne kazališne kuće.

Naime, u 2018. predstave u kazališnoj sezoni vidjelo je (po još uvijek nepotpunim podacima) 75742 gledatelja, što je više nego prethodne 2017. Nastavio se tako trend značajnog porasta broja publike koji traje od 2015. godine. U godini koja ističe kazalište je tako posjetilo 18000 gledatelja više nego 2014. Ova je godina, također, bila izuzetno trofejna godina za splitski teatar. Sa sedam osvojenih Nagrada hrvatskog glumišta HNK Split je najuspješnije hrvatsko kazalište ove godine, a to je i najveći broj ovih najcjenjenijih domaćih kazališnih nagrada koje su predstave i umjetnici splitskog teatra ikada dobili. Kada se tom uspjehu pribroje dvije glavne nagrade festivala 33. Gavelline večeri, nagrada Ardalion Ana Mariji Veselčić za najbolju sporednu ulogu na Festivalu jugoslovenskih pozorišta u Užicu, te nagrada Fabijan Šovagović koju je na 25. Festivalu glumca dobila Petra Kovačić Pavlina slobodno se može reći da je iza nas najtrofejnija godina splitskog kazališta.

Od 10. do 31. siječnja na sceni HNK Split, uz upola niže cijene moći će se pogledati dramske predstave Paralelni svjetovi Mire Gavrana, Mala Moskva Tomislava Zajeca, Višnjik Antona Pavloviča Čehova i Ol’ smo za jedan dan, drmatizacija biranih pripovijetki Marka Uvodića Splićanina, opereta Mala Floramye Ive Tijardovića te baleti Gusar Adolphe Adama i suvremena plesna predstava Derviš i smrt koreografa Igora Kirova na izvornu glazbu Gorana Bojčevskog.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI