Uvijek aktualna predstava “Nemreš pobjeć od nedjelje”

Ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić istaknuo je na konferenciji za medije u utorak u Dubrovniku da je Tena Štivičić trenutno jedna od najvažnijih živućih hrvatskih spisateljica

Druga ovosezonska premijera dubrovačkog Kazališta Marina Držića, predstava “Nemreš pobjeć od nedjelje” Tene Štivičić, u režiji Marine Pejnović, bit će izvedena u petak, 1. ožujka, na maloj sceni Teatra Bursa.

Ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić istaknuo je na konferenciji za medije u utorak u Dubrovniku da je Tena Štivičić trenutno jedna od najvažnijih živućih hrvatskih spisateljica.

“Nadam se da ćemo u idućim godinama imati u našem kazalištu priliku gledati suvremene hrvatske tekstove koji će kroz nekoliko godina sigurno postati klasici. Drago mi je da s ranim tekstom Tene Štivičić otvaramo ciklus postavljanja suvremenih hrvatskih autora“, rekao je Tišljarić.

Redateljica Marina Pejnović podsjetila je kako je tekst napisan 1999. godine, ali je i danas aktualan, jer ‘prljavo rublje’ otvara na vrlo transparentan način, kao na društvenim mrežama.

“Tekst nema klasičnu dramsku strukturu. Vrlo je govoran i pun monologa. To je njihov tok misli, o svakodnevici u kojoj se svi možemo prepoznati. Sve što ne mogu jedno drugom reći naglas radije govore publici. Presretna sam s glumcima koji su obavili ogroman posao, a jako nam je bitna publika koja je vrlo uključena u predstavu”, izjavila je Pejnović.



Glumica Angela Bulum rekla je kako predstava donosi odnos i svakodnevicu mladog ljubavnog para. “Ona i on upadaju u vrtlog životnih svakodnevnih situacija, pri čemu dolazi do raskida, a potom i pomirbe. Sve to je svima blisko. Ima tu i komičnog i tužnijeg. Predstava je zabavna i vjerujem da će je publika dobro prihvatiti”, istaknula je Bulum.

Glumac Bojan Beribaka tekst je ocijenio interesantnim i posebno je pohvalio proces rada s redateljicom Pejnović. “Poprilično smo se upustili u komad kako bismo ga uspjeli rastaviti na sitnije dijelove, ali i da donesemo nešto svoje. Mislim da smo uspjeli, a i jako smo se zabavili. Rad će se isplatiti i publika će prepoznati dobru predstavu na naš način”, rekao je Beribaka.

Glumačku podjelu čine Angela Bulum i Bojan Beribaka, dok su u autorskom timu predstave Marina Pejnović (redateljica), Mirej Stanić (suradnica redateljice), Pietro Boban (scenograf), Tea Bašić Erceg (kostimografkinja) i Vesna Kolarec (oblikovateljica svjetla)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI