Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti

Stefan Milenkovich zajedno s uglednim ansamblom Zagrebačkih solista održat će koncertni triptih pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitrarović, a dio sredstava namijenjen je djeci bez roditeljske skrbi

Hrvatsko-američko društvo obilježava četvrt stoljeća svog djelovanja trima svečanim koncertima Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji pod nazivom “Izazovi Života” jer se dio sredstava usmjerava u potporu mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz Outward Bound program iskustvenog učenja u prirodi

Koncert u Zagrebu održat će se u srijedu, 25. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastup u Varaždinu održat će se u HNK u  petak, 27. listopada, dok će se treći koncert u Opatiji održati u subotu, 28. listopada u Kulturnom centru Gervais.

Stefan Milenkovich koji koncertni triptih održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabatr Kitrarović počeo je svirati violinu s tri godine. U dobi od deset  godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu za tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana. Kao četrnaestogodišnjak  svirao je za Papu Ivana Pavla II, dok je u dobi od samo šesnaest godina nastupio na svom tisućitom koncertu. Milenkovichev stil krasi posebna virtuoznost koju sada krasi i zvuk violine koja je izašla iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija sredinom 18. stoljeća, a dolazi u Hrvatsku na poziv Hrvatsko-američkog društva.

Hrvatsko-američko društvo, najstarija je udruga u Hrvatskoj koja promiče pozitivne vrijednosti civilnog društva s posebno izraženom brigom za mlade. Upravo iz tog razloga, zajedno sa suorganizatorima, odlučili su dio prihoda od svih koncerata usmjeriti mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz provedbu Outward Bound programa iskustvenog učenja u prirodi čiji su ishodi izgrađivanje karakternih vrijednosti poput ustrajnosti, zajedništva, suosjećanja te samopouzdanja potrebnog za samostalan život. Outward Bound program realizirat će se na području Like i Velebita u Edukacijskom centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI