Sanja Pilić svim ženama poručila „Volite sebe i postavite granice!“

PROMO

Sanja Pilić pjesnikinja i spisateljica za djecu i odrasle, koja je do sada objavila preko 30 knjiga za djecu i odrasle i 23 slikovnice, sinoć je okupila ljubitelje njezinih književnih radova u Galleriji Business Centru.

U sklopu projekta „Čitajmo četvrtkom“ Mozaikovi autori svaki prvi četvrtak u mjesecu rezervirali su za kulturno događanje koje se održava u zagrebačkom Galleria Business Centru, a u ožujku glavna zvijezda bila je Sanja Pilić.

S obzirom na to da se druženje sa Sanjom Pilić održalo uoči obilježavanja Međunarodnog dan žena, Sanja ipak iskoristila priliku da se sjeti kakav je bio njezin put kao spisateljice te je li na tom putu često nailazila na predrasude.

„Kao žena spisateljica nisam se susretala s predrasudama, prije je moja mama Sunčana Škrinjarić imala veći problem s muškarcima. Ona se često osjećala nedovoljno dobrom jer su je muškarci u to doba smatrali samo dječjom spisateljicom. Muški pisci u to vrijeme dominirali su u književnom svijetu i često su se znali ženama rugati da pišu „žensku prozu“, no s vremenom i oni su omekšali i počeli pisati prozu. Moj dojam je takav da nisam nikada imala osjećaj da sam neozbiljno shvaćena, imala sam dosta sreće. Primijetila sam da su žene su s vremenom ojačale, ali i da su muškarci omekšali u smisli da se danas i oni bave temom ljubavi. Moram priznati da sada što sam starija, sve bolje razumijem muškarce. Možda se ne bi ženila tako mlada, možda bi djecu kasnije rodila, možda bi se radije vozila u sportskom autu… Evo razumijem sve muškarce koji imaju potrebu da što duže budete slobodni i dobro se provodite.“, smatra Pilić.

Naša najposuđivanija autorica poslala je poruku svim ženama: „Volite sebe i postavite granice ako vas netko ili nešto smeta. Često prepoznam da ne volim sama sebe, prigovaram sama sebi a mislim da nitko nema potrebe toliko sebi prigovarati kao što žene vole raditi sebi. Mi smo žene previše samokritične, trebate se voljeti i ne morate čekati da ispunite neke „norme“ da bi se voljele.“, zaključila je autorica.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI