Riječani osvojili gotovo sve nagrade “Malog Marulića”

Festival hrvatske drame za djecu "Mali Marulić" održavao od 9. do 12. travnja u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i u Multimedijalnom kulturnom centru

Šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija na ovogodišnjem 12. Festivalu hrvatske drame za djecu ‘Mali Marulić’ dobilo je Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke, a nagrade su im uručene u petak navečer u splitskom kazalištu lutaka na završetku festivala kojeg je prošla četiri dana posjetilo 2000 gledatelja.

Riječani su na festivalu sudjelovali s predstavama “Avanture malog Juju” i “Zamrznute pjesme”, a kući se vraćaju s nagradama za izuzetni umjetnički doprinos i ostvarenje, za najbolje glumačko ostvarenje, adaptaciju teksta, režiju i tekst.

Njihove predstave i umjetnici Alena Pavlović, Marijo Jakšić, Ivana Đula, Milica Sinkauz i Tamara Kučinović, koja je osvojila dvije nagrade, osvojili su šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija među kojima i nagradu za najbolju predstavu u cjelini “Avanture maloga Juju”.

Nagrade je dodijelio stručni žiri u sastavu Marija Sekelez, Igor Tretinjak, Selma Spahić, Siniša Novković i Višnja Kašić Rogošić, a osim Riječana jednu je nagradu osvojila i Ana Marija Veselčić za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi “Moj razred 2.B”, Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, u kojem su bili učenici splitskih osnovnih škola; Luka Kraljević, Nika Grisogono, Karmen Čalo, Tena Stubnja i Mislav Polić. Oni su odlučili da je najbolja predstava “Zdrav i čist dom, to je baš po mom”, Zagrebačkog kazališta mladih.



Festival hrvatske drame za djecu “Mali Marulić” održavao od 9. do 12. travnja u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i u Multimedijalnom kulturnom centru.

Izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Ivan Plazibat koji je između 22 prijavljene predstave odabrao osam u natjecateljski dio programa. Uz predstave studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su čitali prvonagrađeni tekst Natječaja Mali Marulić autorice Petre Cicvarić “Ribe u nevolji”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI