Radojka Šverko pjeva jazz

Na programu koncerta u četvrtak, 15. studenog 2018. na festivalu JazzTimeRijeka naći će se sjajna umjetnička ostvarenja i jazz standardi iz američke pjesmarice izvedeni na način jedinstvene umjetnice Radojke Šverko i riječkih glazbenika

Glazbena diva Radojka Šverko upriličit će 27. izdanje najdugovječnijeg festivala jazz glazbe na Kvarneru – JazzTimeRijeka!

Na programu koncerta u četvrtak, 15. studenog 2018. na festivalu JazzTimeRijeka naći će se sjajna umjetnička ostvarenja i jazz standardi iz američke pjesmarice izvedeni na način jedinstvene umjetnice Radojke Šverko i riječkih glazbenika, od reda vrhunskih glazbenih profesionalaca, cijenjenog pijanista prof. Vladimira Babina, kontrabasista Henryja Radanovića i bubnjara Tončija Grabušića. Ovaj glazbeni spoj zablistao je u proljeće ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na festivalu Jazz.hr/proljeće gdje je i snimljen uživo, a snimljeni materijal premijerno će biti predstavljen riječkoj publici na 27. izdanju JazzTimeRijeka.

Ovogodišnje izdanje festivala održat će se u periodu od 15. do 17. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a uz otvorenje festivala nastupom naše glazbene dive najavljen je i nastup jednog od najpriznatijih gitarista mlađe generacije koji se posljednja dva desetljeća nalazi na čelu jazz i suvremene glazbene scene, Kurta Rosenwinkela, koji će se publici JazzTimeRijeka festivala predstaviti svojim Kurt Rosenwinkel Standards Trijom s kojim će predstaviti revidirano izdanje svojih hvaljenih, ali i tuđih svevremenih klasika koje rekonstruira u vlastitom izrazu na jedan osoban, ali i sasvim neočekivan način.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI