Premijera filma ‘Ruža’ o najvećoj hrvatskoj opernoj divi (VIDEO)

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Ruža Pospiš Baldani nije samo najveća hrvatska operna diva nego i jedno od najvećih svjetskih imena jer nema mjesta gdje nije nastupala, nema dirigenta s kojim nije radila niti slavnih pjevača s kojima nije pjevala.

Ruža Pospiš Baldani najveća je hrvatska operna diva uopće. U svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupala je od Metropolitan opere u New Yorku, preko milanske Scale, Bavarske državne opere u Munchenu, Beču, Madridu, Londonu… ukratko po cijelom svijetu. Partneri su joj bili najveći pjevači današnjice poput Jose Carrerasa i Placida Dominga. Radila je s dirigentima poput Richtera, Lovre Matačića i Herberta von Karajana. Za svoj rad dobila je najbolje moguće kritike u najprestižnijim tiskovinama po cijelom svijetu. Nikada nije zaboravila svoju domovinu, pa je od početka bila član Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Značajno je također pridonijela i slavi Dubrovačkih ljetnih igara.
O  svemu tome, ali nizu drugih zanimljivosti vezanih uz ovu slavnu opernu divu, govori film “Ruža”, redatelja Jakova Sedlara koji se večeras, u povodu 75. rođendana umjetnice, prikazuje na Dubrovačkim ljetnim igrama. Premijeri će nazočiti i slavna diva i redatelj filma.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI