Poreč: Predstavljena ovogodišnja BOOKtiga

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

U subotu u 19 sati bit će predstavljena knjiga Igora Mandića “Predsmrtni dnevnik”

Porečka BOOKtiga, međunarodni festival pročitanih knjiga ove će se godine 11. put održati od 20. do 23. travnja, a svim ljubiteljima pisane riječi “predstavlja oblik popularizacije knjige i čitanja koji je u Poreču i cijeloj županiji odlično prihvaćen”, najavila je u srijedu na konferenciji za novinare ravnateljica porečke Gradske knjižnice Irides Zović.

“Središnji program i ove će se godine održati na Maraforu, najstarijem antičkom trgu u Poreču, gdje će se u Gradskoj knjižnice održati i mnogi književni susreti”, rekla je Zović i dodala kako su sudjelovanje na BOOKtigi i ove godine potvrdili vodeći antikvarijati iz Rijeke, Zagreba, Kopra i Ljubljane, koji će ponudom obogatiti ovogodišnji festival.

Osim prodaje i darivanja pročitanih knjiga, BOOKtiga će i ove godine 21. travnja organizirati aukciju knjiga.

Ovogodišnja BOOKtiga prvo jutro posvećuje najmlađima pa će se tako u petak, 20. travnja predstaviti omiljeni dječji književnik, veliki prijatelj porečke knjižnice Mladen Kušec”, najavila je Zović.

U subotu u 19 sati bit će predstavljena knjiga Igora Mandića “Predsmrtni dnevnik”, a u nedjelju će se otvoriti filatelistička izložba “Mediteranski brevijar – riječi pretvorene u slike”, koju je priredio Slavoljub Katančević, inspiriran “Mediteranskim brevijarom” Predraga Matvejevića. Istog dana u 19 sati svoj roman “Sjećanje šume” predstavit će Damir Karakaš.



Osnovna misao vodilja BOOKtige je da na jedinstven i originalan način svim posjetiteljima omogući uživanje u sadržajima koji su vezani uz djelovanje porečke Gradske knjižnice, a isto tako da vrijeme provedeno na festivalu iskoriste za odmor i izvrstan provod”, poručila je Irides Zović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI