Nika Radić u Kranjčaru

Nika Radić se zadnjih godinu, dvije intenzivno bavi sličnostima hipnoze i načina na koji umjetničko djelo funkcionira kao komunikacijski medij

Izložba “Uvijek postoji priča”, umjetnice Nike Radić, otvara se u četvrtak, 4. travnja 2019. u 20:00 sati u zagrebačkoj galeriji Kranjčar.

Nika Radić se zadnjih godinu, dvije intenzivno bavi sličnostima hipnoze i načina na koji umjetničko djelo funkcionira kao komunikacijski medij. Taj interes je nastavak njezinog dugogodišnjeg interesa za komunikaciju, kako u svakodnevnom životu, tako i u umjetnosti. „Uvijek postoji priča“ uvodi posjetioca u prostor galerije Kranjčar koristeći iskustva koja je autorica sakupila istražujući terapeutsku primjenu hipnoze na način kako je to radio američki psihijatar Milton Erickson pedesetih godina prošlog stoljeća.
Izložba je instalacija, izložba putopisnih fotografija i animiranih tekstova u videima, ali je ona zapravo poticaj posjetiocima da osvijeste vlastito promatranje i vide onu priču koja je samo njima bitna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI