Nelogični Harry Potter

Riječ je o pergameni - poprilično skupom materijalu za pisanje životinjskog porijekla, kojeg učenici redovito koriste u svakodnevnoj nastavi ili za domaće radove, umjesto puno jeftinijeg i pristupačnijeg papira

Premda je prošlo jedanaest godina od izlaska posljednje knjige o najpoznatijem čarobnjaku Harryju Potteru, debate i teorije fanova diljem svijeta još uvijek propituju svaki segment jednog od sedam romana ili čarobnjačkog svijeta uopće.

Kada imaju sreće ili uistinu dobru teoriju, u priču se uključi i sama spisateljica J.K. Rowling kako bi razriješila problem ili pak naprosto priznala neku nelogičnost u tekstu kojeg su fanovi vrlo temeljito pročešljali.

Tako je nedavno doveden u pitanje još jedan detalj romana koji se mnogim čitateljima čini nelogičnim, a koji uključuje zapravo sve učenike škole Hogwarts.

Naime, riječ je o pergameni – poprilično skupom materijalu za pisanje životinjskog porijekla, kojeg učenici redovito koriste u svakodnevnoj nastavi ili za domaće radove, umjesto puno jeftinijeg i pristupačnijeg papira.

Cijelu je teoriju na Redditub izložio obožavatelj serijala s nickom steampunk_penguin, istaknuvši kako ne razumije činjenicu da si baš svi učenici magične škole mogu priuštiti pergamenu kao podlogu za pisanje.



– Uvijek nas se iznova podsjeća da je pergamena uobičajena i svakodnevna površina koja se za pisanje koristi u Hogwartsu. Učenici pišu svoje zadaće na pergameni, svi pišu svoje bilješke na pergameni, osoblje škole objavljuje obavijesti na pergameni, čak je i Mapa za haranje napisana na pergameni. Jedina stvar koje se sjećam da nije napisana na pergameni je dnevnik Toma Riddlea, objašnjava korisnik Reddita uz napomenu da problem leži u činjenici da se pergamena proizvodi od pažljivo pripremljene površine kože životinja i zbog toga je rijetka i vrlo skupa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI