Ne propustite obilježavanje Međunarodnog dana Dunava

PROMO

Svake godine 29. lipnja obilježava se Međunarodni dan Dunava i to je samo jedan od dana u godini kojeg Vukovarci provode na obalama europske i svoje rijeke.

Vukovar je grad na dvije rijeke, Dunavu i Vuki. Grad i rijeke žive zajedno, upućeni jedni na druge, raduju se i tuguju, druže se i slave. Svake godine 29. lipnja obilježava se Međunarodni dan Dunava i to je samo jedan od dana u godini kojeg Vukovarci provode na obalama europske i svoje rijeke.

Turistička zajednica grada Vukovara već 14 godina obilježava taj dan, osmišljava nove sadržaje, uključuje nove ljude i drage goste kako bi svi uživali u neopisivom doživljaju uz Dunav.

Uz tradicionalno spravljanje ribljih specijaliteta (fiša, šarana na rašljama), građanima je dana mogućnost vožnje Dunavom, jer  se u obilježavanja Dana Dunava uključila odmah od početka Zajednica športsko-ribolovnih društava. Od samih početaka je s nama i Hrvatsko kulturno glazbeno društvo Dunav koje se uključilo s manifestacijom Dunav svome gradu.

Najmlađi sudjeluju u natjecanju u pecanju.

Dođite, uživajte u vrevi ljetnoga dana, u neodoljivom mirisu rijeke pomiješanog s mirisom ribe, aktivirajte sva čula, zaboravite na brige i prepustite se ljepoti trenutka!



MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

29.6.2019.

ŠETNICA UZ DUNAV ISPOD DVORCA ELTZ

PROGRAM

15:00 – 17:00 Natjecanje: Lov ribe udicom na plovak za kadete

15:00 – 17:00 Fišijada – natjecanje u spravljanju fiša

16:00 Kuhanje fiša za posjetitelje

16:30 Prikaz lova soma bućkanjem

17:00 Proglašenje pobjednika lova udicom na plovak

17:15 Ocjenjivanje uzoraka i proglašenje pobjednika

17:30 – 19:00 Kulturno-umjetnički program „Dunav svome gradu“

19:00 Konzumacija fiša

19:00 – 20:00 Nastupi tamburaških sastava

20:30 Koncert Zvonka Bogdana

Facebook Comments

Loading...
DIJELI