Nakladnička djelatnost HAZU

Akademija je tijekom prošle godine objavila 244 edicije, a akademici su još izvan HAZU objavili 58 naslova, napomenuo je Kusić dodavši kako je Zaklada HAZU za znanost finacirala 196 projekata

Nakladnička djelatnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) tijekom 2017. godine predstavljena je u Palači HAZU u Zagrebu. Cjelokupna ovogodišnja naklada izložena je u atriju Akademijine palače, a može se razgledati do 28. veljače.

Predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić ocijenio je kako je prošla godina bila jedna od najaktivnijih godina HAZU, koja je organizirala 438 događaja, od čega 114 simpozija i okruglih stolova.

Akademija je objavila 244 edicije, a akademici su još izvan HAZU objavili 58 naslova, napomenuo je Kusić dodavši kako je Zaklada HAZU za znanost finacirala 196 projekata.

Glavni tajnik HAZU akademik Pavao Rudan istaknuo je kako je HAZU tiskao 120. broj svoga Ljetopisa, u kojem je objavljen popis djelatnosti akademika.

Prošle je godine HAZU objavila ukupno 103 naslova raznih publikacija, napomenuo je Rudan dodavši kako je objavila 21 knjigu, 19 zbornika radova, 35 svezaka časopisa, 11 kataloga izložaba, 4 knjige sažetaka, 6 spomenica preminulim akademicima, 2 partiture, 2 rječnika, 2 edukativne bilježnice i jedan crtački dnevnik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI