Nagrađen debitantski film Leona Lučeva

Lučev je osvojio nagradu RheinMain za najbolji igrani kratkometražni film koju dodjeljuje žiri predstavnika kulturnih udruga istočnoeuropskih zemalja s područja regije Frankfurt Rajna-Majna

Debitantski film glumca Leona Lučeva ‘Malo se sjećam tog dana’, nagrađen je za najbolji kratkometražni igrani film na 19. izdanju Međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast, koji se održao od 10. do 16. travnja u njemačkom Wiesbadenu.

Lučev je osvojio nagradu RheinMain za najbolji igrani kratkometražni film koju dodjeljuje žiri predstavnika kulturnih udruga istočnoeuropskih zemalja s područja regije Franfurt Rajna-Majna. Nagrada uključuje i novčani iznos, 2 500 eura.

Žiri je obrazložio kako film Leona Lučeva, koji je obiteljska drama, suprotstavlja teme smrti i života, žalosti i sreće koje se pametno međusobno isprepliću. “Ono što protagonist ne može izgovoriti, redatelj razvija u radu s kamerom, a zbor stilskih usporedbi i izvrsna glumačka postava čine fim dirljivim”, istaknuo je.

Radnja filma je smještena na proslavu rođendana najmlađe Goranove kćeri Zoe. Dok se prijatelji i obitelj okupljaju na proslavi, Goran odlučuje za sebe zadržati tešku vijest koja bi svima pokvarila dan.

U filmu glume Goran Bogdan, Nina Violić, Daria Lorenci Flatz, Sandro Miljuš i Sonja Perkov. Osim što je film režirao, Leon Lučev potpisuje i scenarij.



Film je nastao u produkciji tvrtke Everything works, a sniman je na otoku Zlarinu, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Na ovogodišnjem goEast festivalu prikazivala su se još tri hrvatska filma, hrvatsko-estonski kratkometražni animirani film Demonstracija briljantnosti u 4 čina Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova; manjinska koprodukcija Bog postoji, njeno ime je Petrunija te kratkometražani igrani film Deer Boy, također manjinska koprodukcija, nastao u režiji Katarzyne Gondek.

Ukupno se prikazalo više od 100 filmova na tom njemačkom festivalu, posvećenom predstavljanju bogatstva i raznolikosti srednjoeuropske i istočnoeuropske kinematografije publici u zapadnoj Europi.

Dobitnik glavne nagrade 19. goEast festivala je ruski film Kiselota redatelja Alexandera Gorchilin, kojem je pripao Zlatni ljiljan i 10 000 eura, izvijestio je HAVC.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI