Nagrade studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Natječaj je dio projekta "Razvoj mladih dizajnera" pokrenutog temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb (TTF) i Modne i tekstilne kompanije Varteks

Nagrade za najuspješnije kreacije i izradu prototipova odjevnih predmeta iz tkanina koje je donirao Varteks projekta ‘Razvoj mladih dizajnera’ Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb i tvrtke Varteks, dodijeljene su studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta Niki Vrbica, Ani Majdandžić i Mariji Duvnjak.Nagrade su studenticama na svečanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u sklopu festivala dizajna Zagreb Design Week uručile dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Gordana Pavlović i kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilović.

Natječaj je dio projekta “Razvoj mladih dizajnera” pokrenutog temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb (TTF) i Modne i tekstilne kompanije Varteks a s ciljem lakšeg uvođenja studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranja mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće, te pružanja mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta kao i njihovog zapošljavanja po završetku studija u Varteksu i drugim trgovačkim društvima u sektoru.

Studenti TTF-a, uz vodstvo nastavnice Pauline Jazvić, slobodno su odabrali sve potrebne tkanine za samostalno kreiranje i izradu prototipova odjevnih predmeta, od kojih su najuspješniji, prema mišljenju stručnog povjerenstva u sastavu Paulina Jazvić – TTF, Martina Vrdoljak – kreativna direktorica Varteksa, Ivana Žanko – TTF i Ivana Schwarz – TTF, izloženi na najvećem hrvatskom festivalu dizajna – Zagreb Design Week-u, koji se održava u Tehničkom muzeju od 7. do 12. svibnja.

Prvu nagradu, Varteks poklon bon u vrijednosti dvije tisuće kuna i plaćenu praksu u Varteksu, za najbolju kreaciju osvojila je Nika Vrbica. Drugu nagradu, Varteks poklon bon u vrijednosti od tisuću kuna i plaćenu praksu u Varteksu osvojila je Ana Majdandžić, dok je treću nagradu, plaćenu praksu u Varteksu, osvojila Marija Duvnjak.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI