Mural “Kuća Šenoa”

Mural prikazuje Augusta Šenou u šetnji starim Zagrebom sredinom 19. st., uz kulisu poznatih zagrebačkih vizuala kao što su Kamena vrata, kula Lotrščak, stara katedrala, Harmica…

Ovu subotu, 22. rujna, u sklopu još jednog razgleda grada Zagreba, Kuća Šenoa predstavlja svoj novi projekt – “Mural Kuća Šenoa”, mladog akademskog slikara Dominika Vukovića. Početak razgleda grada “Putevima Augusta Šenoe” je u 10 sati kod spomenika Augusta Šenoe u Vlaškoj ulici, a svečano otvaranje Murala planirano je po dolasku grupe ispred muzeja u 12,30 sati.

Nije tajna kako je street-art kultura jedna od najbrže rastućih umjetničkih pokreta kojom neafirmirani umjetnici predstavljaju svoje radove i mikrolokacije na kojima se murali nalaze. Ovim projektom se i Kuća Šenoa priključila u taj pokret s ciljem obogaćivanja kulturne scene street-art umjetnika u Zagrebu, ali i šire.

Mural prikazuje Augusta Šenou u šetnji starim Zagrebom sredinom 19. st., uz kulisu poznatih zagrebačkih vizuala kao što su Kamena vrata, kula Lotrščak, stara katedrala, Harmica i dr. U šetnji mu se pridružuju i poznati likovi iz njegovih književnih djela kao što su Dora Krupićeva, Pavao Gregorijanec, učiteljica Branka, Matija Gubec i dr., pa osim samog vizuala posjetitelji mogli otkriti s kojim se poznatim likovima i znamenitostima staroga Zagreba August susreće tijekom jedne popodnevne šetnje ulicama svojega grada.

Projekt je realiziran pod pokroviteljstvom i financijskom potporom Turističke zajednice grada Zagreba.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI